STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Descoperire îngrijorătoare: ce au găsit oamenii de știință pe „Diamond Princess”, la 17 zile după ce bolnavii de COVID-19 au părăsit vasul

Zece persoane au decedat pe „Diamond Princess”, din cauza COVID-19 // Foto: Getty
Zece persoane au decedat pe „Diamond Princess”, din cauza COVID-19 // Foto: Getty

Marti, 24 Martie, 17:28

Recent, Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA (CDC) a publicat un stadiu care arată că pe nava de croazieră „Diamond Princess” au existat urme de coronavirus la 17 zile distanță după ce oamenii au părăsit vasul.

  • CONTEXT: Pe „Diamond Princess”, cea mai încercată navă de COVID-19, pe care s-au îmbolnăvit și doi români, 46,5% dintre cazurile de infecție au fost asimptomatice. Cel puțin 700 de persoane s-au îmbolnăvit în cele din urmă pe nava care a stat o lungă perioadă în largul coastelor Japoniei. Zece oameni de pe navă au murit.

Astfel, acum s-a demonstrat faptul că virusul rezistă pentru o perioadă mai lungă de timp pe suprafețe din plastic și oțel inoxidabil, nu doar trei zile, așa cum se credea inițial, potrivit publicației CNBC.

Coronavirus, prezent și după 17 zile de la dezinfecție

Virusul a fost identificat pe mai multe suprafeţe, atât în cabinele celor simptomatici, cât şi în cele ale bolnavilor asimptomatici, timp de 17 zile după ce aceştia au părăsit nava, înainte de procesul de dezinfecţie”, este concluzia la care a ajuns CDC.

Totuși, oamenii de știință nu au confirmat momentan ideea conform căreia coronavirus s-ar răspândi de la sine pe alte suprafețe, ci doar au analizat rezistența acestuia.

VIDEO // Klaus Iohannis anunță carantină totală! Restricții de circulație și pe timpul zilei

Citește și alte știri despre coronavirus:Doi frați sunt ultimii condamnați la moarte din Europa. Ireal ce i-au făcut profesoarei lor! „Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat„

Libertatea

Comentarii (1)

Vasile Vasile  •  24 Martie 2020, 20:06

Da, este cea mai buna dovada ca virusul asta n-a plecat din laboratoare !Doar stie totata lumea ca liliecii traiesc in China agatati de bare de plastic sau de inox !!

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Fotbal, Amical

Dinamo - Rapid

Netelevizat
17:00 Snooker

Liga Campionatului

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Fotbal, Reluare

90 de ani de La Liga

Digi 3
21:00 Emisiune TV

Sport Express

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1