GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Ea e victima teoriei conspirației promovate de chinezi » Ce s-a întâmplat după ce a fost acuzată că a dus coronavirusul la Wuhan

Maatje Benassi  FOTO: CNN +49   FOTO
Maatje Benassi FOTO: CNN

Articol de GSP - Publicat luni, 27 aprilie 2020 18:32

Americanca Maatje Benassi, soldat în rezervă și mamă a doi copii, a fost victima unei teorii a conspirației promovate de China, conform căreia ea ar fi dus coronavirusul la Wuhan.

Falsa informație s-a răspândit rapid pe internet, fiind preluată și de presa aservită Partidului Comunist din China. În ciuda faptului că nu a fost testată pozitiv cu COVID-19, Benassi și soțul ei au devenit subiect de discuție pe rețelele sociale din China. 

Mediatizarea a dat viața întregii familii peste cap. Adresa lor a fost făcută publică, iar toate conturile online le-au fost asaltate de mesaje venite din partea celor care au crezut conspirația. 

„E ca și cum m-aș trezit dintr-un vis urât și aș realiza că de fapt e un coșmar care se repetă la infinit. Vreau ca toată lumea să se oprească din a mă hărțui. Situația a scăpat de sub control, mă tem pentru viața mea”, a povestit Maatje Benassi într-un interviu acordat celor de la CNN. 

Conspirații în jurul coronavirusului 

Teoriile din jurul izbuncnirii pandemiei de coronavirus sunt numeroase. Una dintre ele sugera că virusul ar fi de fapt o armă biologică a Statelor Unite ale Americii. A fost susținută chiar de un membru al guvernului chinez, care a declarat că armata americană a dus COVID-19 în China. 

Maatje Benassi a devenit apoi ținta adepților acestei teorii. Chinezii au dat vina pe participarea ei la Jocurile Mondiale Militare, din octombrie 2019, competiție organizată la Wuhan.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO / Cum arată Bucureștiul pe timp de coronavirus

+45 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus: 

Ordonanța militară nr. 10 » Marcel Vela a anunțat noi măsuri: când au voie să iasă persoanele peste 65 de ani din casă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
napocarrepublic
napocarrepublic  •  27 Aprilie 2020, 22:13
Postat de bazinga pe 27 Aprilie 2020, 21:27

Americanii sunt ingeri pe acest pamant,fac numai lucruri bune ,in frunte cu Donaldul lor national...iar chinezii sunt diavolul ,Satana si aducatorii de nenorociri tuturor!Doamne,cata prostie e pe lumea asta...si ce masa perfecta de manipulare este gloata cea nestiutoare si slaba de minte!

sa te fereasca Dumnezeu sa ajunga chinezii liderii mondiali in toate cum au fost americanii vreo 70 de ani..

bazinga
bazinga  •  27 Aprilie 2020, 21:27

Americanii sunt ingeri pe acest pamant,fac numai lucruri bune ,in frunte cu Donaldul lor national...iar chinezii sunt diavolul ,Satana si aducatorii de nenorociri tuturor!Doamne,cata prostie e pe lumea asta...si ce masa perfecta de manipulare este gloata cea nestiutoare si slaba de minte!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează