GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Cesare Prandelli, dezgustat: „Îmi provoacă repulsie. Nu poți să treci de la cimitir pe stadion de la o zi la alta”

Cesare Prandelli, fost selecționer Italia // sursă foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Cesare Prandelli, fost selecționer Italia // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 aprilie 2020 12:54

Cesare Prandelli (62 de ani), fost selecționer al echipei naționale a Italiei și ultima dată antrenor la Genoa, a declarat că nu se poate gândi la fotbal în aceste momente dificile, în care Italia este pusă la grea încercare de pandemia de COVID-19.

Într-un interviu acordat publicației Piazza Levante, Cesare Prandelli a vorbit despre posibilitatea ca fotbalul să fie reluat: 

„Să fiu sincer, am un sentiment de dezgust. Eu asociez fotbalul cu distracția, cu bucuria. Nu este momentul să ne gândim la fotbal. Durerea oamenilor trebuie lăsată să se așeze, să treacă. Este nevoie de respect pentru cei care au suferit.

Nu poți să mergi de la cimitir la stadion de la o zi la alta, de la un convoi de mașini cu 150 de sicrie la a te bucura la goluri. Dacă fotbalul pierde 3 sau 4 luni, nu se schimbă nimic”, a declarat Prandelli.

Cesare Prandelli: „Am pierdut mulți prieteni”

Antrenorul italian a dezvăluit că mai multe persoane apropiate lui au decedat din cauza virusului, inclusiv bunul său prieten Dalfio:

„Dalfio a fost un prieten adevărat. Am fost o viață întreagă împreună și ne-am iubit. Am pierdut mulți prieteni și cunoștințe: un preot, un medic... La Orzinuovi, care are 13.000 de locuitori, în medie mor 100 de persoane pe an. Acum, 90 au murit în trei săptămâni. Un masacru.

Dacă moare o persoană în vârstă, oamenii comentează: „Bine, avea 80 de ani...”. Dar acei bătrâni au scris istoria noastră, ne-au permis să fim cine suntem. Poate că pe viitor vom acorda mai mult respect vârstnicilor”, a încheiat antrenorul.

GALERIE FOTO. Imagini de pe întreg mapamondul, în plină pandemie de COVID-19

+29 FOTO

Cesare Prandelli i-a antrenat în cariera sa pe Adrian Mutu, la Fiorentina, și pe Ionuț Radu, la Genoa, de unde a plecat în vara anului trecut. 

VIDEO: Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Ecuador, copleșită de COVID-19 » Victimele sunt lăsate pe străzi: „Imaginile sunt reale, lasă oameni morți pe străzi”

Galați a devenit primul oraș din România în care masca este obligatorie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează