GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  MESAJ

Ciprian Marica se revoltă împotriva autorităților din cauza testelor pentru coronavirus: „Privatul se îmbogățește pe boala ta” » Ce l-a mai nemulțumit pe fostul atacant

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 decembrie 2020 18:40 / Actualizat vineri, 11 decembrie 2020 19:16

Ciprian Marica, 35 de ani, patronul celor de la Farul, a avut un mesaj dur la adresa autorităților, criticând modul în care este gestionată pandemia de coronavirus în România.

Fostul internațional a criticat într-o postare pe Facebook faptul că o parte dintre români sunt nevoiți să își facă teste de COVID-19 la spitale private, contra cost. În plus, Marica se declară nemulțumit de faptul că școlile și grădinițele sunt închise, crescând astfel costurile pentru familiile cu copii.

Se discuta multe în România. Dar se evită două subiecte care mie mi se par de maximă importanta. Legate de criza asta sanitară care pe unii ii îmbogățește nesimțit, pe alții ii distruge! Hai sa o facem aici :

Testările. În lumea civilizată sunt gratuite. La noi, nu. Deși românul da bani grei lună de lună pentru sănătate, statul refuza să îl testeze gratuit dacă nu e caz de forță majoră. Si atunci doar pe bolnav, iar pe membrii familiei ii trimite la privat, cu bani. 

La stat aștepți două zile dacă suni că ai simptome până vine sa te testeze doar pe tine, la privat vin imediat. Dar la privat testul de care ar trebui să beneficiezi gratuit e 350 de lei, plus 250 de lei deplasarea. Pentru o familie cu venituri medii, cu copii, e o povară grea. Mulți nu își permit, nu se testează și uite așa se înmulțesc incredibil cazurile de Covid. 

Statul te obliga sa te duci la privat, iar privatul se îmbogățește pe boala ta, fiindcă nu există un plafon, un adaos comercial controlat. Mi se pare groaznic! 

Tot legat de sănătatea românilor, care se duce in conturile unora. S-au închis preventiv grădinițele și școlile Am fost și eu copil, știu cum se venea iarna cu mucii pe piept și se imbolnaveau majoritatea din clasa. 

Scolile de stat sunt gratis. Băi, dar after schoolul pe bani mulți e deschis și își mărește programul, încep la ora 9.00. Copilul care nu are voie la școală, merge la after cu colegii și cu alții, de alte vârste, claie peste grămadă, cât mai mulți, câștig mai mare. La școală era totul controlat, dar la after unul își face temele, altul plânge, altul se joaca. 

Ești obligat să îl duci undeva dacă vrei să îți păstrezi serviciul. Rămâi dator la întreținere, întârzii cu ratele, dar plătești că nu au de ales! Și vine bolnav acasă și te îmbolnăvește și pe tine. 

Ce naiba să mai înțelegi din aceste măsuri care se anulează reciproc ? Cum să nu fie lumea neincrezatoare, cum sa controlezi pandemia în situația asta? Spuneți și voi! 

– Ciprian Marica

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri extrasport:

Vești importante despre vaccinul Pfizer » Concluziile specialiștilor după cele mai recente teste

Un fost oficial din Liga 1 explică ce probleme a avut soția lui când a vrut să facă un test de coronavirus: „Au zis «Aveți febră și nu treceți de triaj!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
2465293513520638
Victor Neculae Radulescu  •  12 Decembrie 2020, 15:57

Pai asta e si ideea. De ce credeti ca nu se fac teste mai multe la stat? pentru ca sunt afaceri in spitalele private si cabinetele de analize in care sunt implicate persoane din sfera puterii actuale si analizele COVID sunt o afacere foarte banoasa de care trebuie sa profite cat mai mult. Trebuie sa intelegeti ca sanatatea populatiei conteaza ci banii. Atat timp cat apare o posibilitate de imbogatire, cu ajutorul statului, se vor mulge cat mai multi bani de la populatie. Nu vedeti ca de atata timp nu vor cu niciun pret sa creasca numarul de teste la stat desi sunt criticati din toate partile? Oamenii se imbolnavesc si mor pe capete dar pentru ei conteaza numai impartirea ciolanului. Carantinele care se introduc sunt de fatada, in localitatile carantinate putandu-se iesi.

laur_gr
laur_gr  •  12 Decembrie 2020, 12:12

Bravo, Marica! Bine punctat.

aurelianionut
aurelianionut  •  12 Decembrie 2020, 07:53

Lasa ba,totul a inceput cu ''miraculoasa'' privatizare de dupa '90...si aici s-a ajuns..o tara sa depinda de cei de la privat.Vai de capul nostru..Europa de est,Africa,unele parti ale Asiei,America de Sud....Bogatii lumii vad zonele astea ca pe niste ''oi de muls''...viitorul nu arata bine deloc pentru zonele astea..o sa fie ceva de genu':***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close