GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Coronavirus creat în laborator? Reputatul Anthony Fauci, despre teoria lui Donald Trump privind COVID-19: „Acolo a evoluat”

Anthony Fauci crede că noul coronavirus a evoluat în natură. foto: Guliver/Getty Images
Anthony Fauci crede că noul coronavirus a evoluat în natură. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 05 mai 2020 07:38

Reputatul Anthony Fauci (79 de ani), directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, nu împărtășește opinia lui Donad Trump în ceea ce privește proveniența noului tip de coronavirus. 

Relațiile dintre SUA și China sunt la un pas să se deterioreze și mai mult, după ce Donald Trump a anunțat în mai multe rânduri că va cere despăgubiri Chinei, țara unde au apărut primele cazuri de COVID-19. Președintele SUA a mers chiar mai departe și a venit cu ipoteza ca virusul să fi fost creat în laborator de către chinezi. 

Anthony Fauci: „Virusul a evoluat în natură”

Într-un interviu acordat pentru National Geographic, Anthony Fauci a încercat să înlăture ipoteza înaintată de Donald Trump. 

„Dacă privești evoluția virusului la lilieci și ce se întâmplă, înclină foarte, foarte mult spre concluzia că acesta nu putea fi manipulat artificial sau deliberat. Tot ce ține de evoluția în timp a virusului indică faptul că acesta a evoluat în natură”, a spus Fauci, potrivit sursei citate. 

„Nu cred că există vreo șansă ca virusul să dispară. O să rămână prin preajmă și, dacă i se va da oportunitatea, va lovi din nou” - Anthony Fauci

Donald Trump: „Cred că vom avea un vaccin până la finalul anului”

„Cred că vom avea un vaccin până la finalul anului. Sunt foarte încrezător. Vom avea un vaccin destul de devreme. Se lucrează din greu. Multe grupuri farmaceutice sunt, cred eu, foarte aproape. Vreau un vaccin care să funcționeze. Nu contează de unde vine.  Cred că în SUA vom pierde 75.000, 80.000 sau 1000.000 de persoane. E o situație oribilă, dar va trece”, a declarat Donald Trump la Fox News.

VIDEO. Începe vârtejul! Donald Trump vrea despăgubiri URIAȘE din partea Chinei

Citește și alte știri despre coronavirus:

Majoritatea statelor europene au depășit vârful pandemiei de COVID-19 » Excepție fac cinci țări, printre care și România

COVID-19. Donald Trump a făcut anunțul » Când poate fi gata primul vaccin împotriva coronavirusului: „Se lucrează din greu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
felix_grandet
felix_grandet  •  05 Mai 2020, 12:25

Un virus scăpat din laborator nu înseamnă că a fost creat / editat genetic. Pur și simplu înseamnă o mare eroare.

3243816075660731
Razvan Campean  •  05 Mai 2020, 10:34

“Reputatul fauci”????care fauci,ala care in 81 pregatea tratamente pt sida care avea sa apara in 84????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează