GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Epidemiologul Molnar Geza: „După părerea mea, acum suntem pe vârf”

Molnar Geza consideră că pe teritoriul României s-au făcut prea puține teste. foto: Guliver/Getty Images
Molnar Geza consideră că pe teritoriul României s-au făcut prea puține teste. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 14 aprilie 2020 07:28

CORONAVIRUS. Reputatul epidemiolog român Molnar Geza consideră că pe teritoriul României s-au făcut prea puține teste pentru COVID-19. 

„Nu se poate să avem atât de puține testări. Aș da drumul cel puțin pentru investigarea colectivităților și ieșirea în comunitate inclusiv cu teste rapid, să faci rost de unde poți, cel puțin pentru un triaj preliminar. 

Am așteptat ca primele zile din luna aprilie să fie primul vârf, urmat de încă o creștere, un al doilea vârf după Paște, la 7-10 zile. Din cauza lipsei de testări și a depistării surselor potențiale de infecție, fără nici o discuție acest vârf se repetă. După părerea mea, acum suntem pe vârf”, a spus Molnar Geza, la Digi 24.

67.000 de teste,cu aproximație, au fost făcute până acum în România

Coronavirus în România, informații oficiale

  • Până acum au fost confirmate 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 914 au fost declarate vindecate și externate.
  • 331 de persoane au murit din cauza infecțiilor cu noul coronavirus
  • De la ultima informare emisă de Grupul de Comunicare Strategică s-au înregistrat 333 de noi cazuri de îmbolnăvire. La Terapie Intensivă sunt 231 de pacienți
  • În ultimele de 24 de ore,  9.791 de persoane nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.822.256 de lei. 

FOTO. Impactul COVID-19 pe mapamond:

+26 FOTO

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre coronavirus:

COVID-19. Italia a trecut de 20.000 de morți, dar cel mai mare focar din Europa s-a mutat în Marea Britanie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
2612838425640579
Pascal Dena  •  14 Aprilie 2020, 16:43

E perfect normal sa nu ai teste. Am avut 30 de ani de pesedism, 17 in UE cu banuti moca, in care nu s-au pus la punct institutiile specifice, ca de restul nu mai zic. Acum, in plina pandemie, toate testele sunt contractate preferential, Romania face comenzi de teste dar ele nu sunt onorate, daca intelegi ce vreau sa spun. Ca de produs teste la noi, sa-i intrebi pe Nastase, Tariceanu, Ponta si Dancila, in ordinea duratei de gugernare, de ce ei, care au condus tara cu sustinerea majoritara a Partidului Salvati Detinutii, n-au facut nimic. Ignoram piticii bozgorasi comunisti din comentarii ce aduc vina presedintelui, nu el conduce tara, ca el nu-i dictatorul vecin, ci parlamentul si guvernul conduc tara.

deusdat
deusdat  •  14 Aprilie 2020, 11:59

Întâi trebuie testați Klaus și Lajos - la creier. Medicii trebuie să stabilească dacă îl au.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează