GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS // Regina Elisabeta a Marii Britanii, discurs emoționant la TV » E doar a cincea oară în 68 de ani de domnie când se întâmplă asta

Regina Elisabeta a Marii Britanii
Regina Elisabeta a Marii Britanii

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 22:11

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, 93 de ani, a ținut azi un discurs special la televiziunea britanică, legat de pandemia de coronavirus.

Este doar a cinea oară în istorie când Regina se adresează cetățenilor din Marea Britanie și Commonwealth. Celelalte dăți au fost: în 2012, la aniversarea de 60 de ani de când a urcat pe tronulul Regatului, în 2002, când a murit mama sa, Elisabeta, în 1999, la moartea Prințesei Diana și în 1991, la începutul primului război din Golf.

Regina a transmis un mesaj de suflet cetățenilor, legat de unitate și de respectarea normelor impuse pentru a preveni răspândirea virusului.

„Vă vorbesc într-o perioadă dificilă. Vreau să mulțumesc tuturor celor din sistemul de sănătate, celor care au roluri esențiale în societate, care își continuă munca de zi cu zi în afara casei pentru a ne ajuta pe toți. Tot ceea ce faceți e apreciat și fiecare oră a voastră de muncă ne aduce mai aproape de o întoarcere la timpuri normale. 

Vă mulțumesc celor care stați acasă și îi protejați pe cei vulnerabili. Împreună ne luptăm cu această afecțiune și vreau să vă asigur că, dacă vom fi uniți și hotărâți, o vom depăși. Sper ca în anii care vin să fiți mândri de cum ați acționat. 

Mândria noastră ne definește prezentul și viitorul, nu doar trecutul. Momentele când Marea Britanie s-a unit pentru a-și aplauda lucrătorii esențiali va fi ținut minte ca o exprimare a spiritului național și simbolul său va fi reprezentat de curcubeiele desenate de copii. Oamenii îi ajută pe ceilalți, le livrează mâncare, medicamente, verifică dacă vecinii sunt bine și își modifică afacerile personale pentru a ajuta în gestionarea situației. 

CORONAVIRUS // Regina Elisabeta a Marii Britanii, discurs emoționant la TV » E doar a cincea oară în 68 de ani de domnie când se întâmplă asta

Deși să te izolezi e dificil uneori, oameni descoperă că e o oportunitate pentru a încetini, a lua o pauză și reflecta, a se ruga sau a medita. Acest moment îmi amintește de prima transmisiune pe care am făcut-o, în 1940, alături de sora mea. Eram copii și am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care fuseseră evacuați din casele lor și trimiși în altă parte, pentru siguranța lor. Azi, încă o dată, mulți resimt o separare dureroasă de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în adâncul nostru, că asta trebuie să facem. 

Această situație e diferită de cele prin care am trecut. Acum ne unim cu toate naționalitățile de pe glob într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea pentru a ne vindeca. Vom reuși și succesul va fi al tuturor. Mai avem de îndurat, dar vor reveni zilele bune: vom fi din nou cu prietenii noștri, cu familia, ne vom revedea. Vă mulțumesc tuturor și vă trimit cele mai bune urări”, a spus Regina în discursul său.

Fiul Reginei, prințul Charles, 71 de ani, a fost infectat cu coronavirus și s-a recuperat în aproximativ o săptămână. „Să încercăm să trăim cu speranță și cu încredere în noi înșine și unul în celălalt. Aștept cu nerăbdare timpuri mai bune”, a spus acesta.

COVID-19. Premieră în Europa: o țară a înregistrat în ultimele 24h mai multe externări decât cazuri noi care au necesitat internarea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
deusdat
deusdat  •  06 Aprilie 2020, 12:45

Nu ne interesează deloc.

ionangelo74
ionangelo74  •  06 Aprilie 2020, 03:53
Postat de maistorkokir pe 06 Aprilie 2020, 02:19

Lucrurile is chiar grave in regat, s-au tinut tare la inceput, cu imunizarea de grup, ca britanicii sunt mai rezistenti la acest virus, etc. Dar s-au taiat, vorba reginei, britanicii se ascund in casa acum, ca pe timpul bombardamentelor din '40.

Really ?! De unde știi tu, stai pe aici cumva ? Lumea nu sta în case, tocmai aia e problema. Guvernul nu a impus (inca) restricții cum sunt în Italia, Spania, Franța sau România și tocmai din cauza asta lumea profită și iese în parcuri. În alta parte nici nu prea ai unde, shopping centre sunt închise, pub'urile la fel, magazine cu alt profil decât cel alimentar cam tot așa. Nu prea are englezul frică, pentru ei e mai important sa trăiască momentul decât sa se teama de viitor.

maistorkokir
maistorkokir  •  06 Aprilie 2020, 02:19

Lucrurile is chiar grave in regat, s-au tinut tare la inceput, cu imunizarea de grup, ca britanicii sunt mai rezistenti la acest virus, etc. Dar s-au taiat, vorba reginei, britanicii se ascund in casa acum, ca pe timpul bombardamentelor din '40.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează