GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. WOW! SUA lansează Operațiunea Warp Speed: big pharma și guvernul american lansează milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în ianuarie 2021

SUA lansează Operațiunea Warp Speed. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
SUA lansează Operațiunea Warp Speed. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 mai 2020 14:01

SUA e pe cale să facă o mișcare gigantică în lupta contra pandemiei de coronavirus. Adminsitrația Trump lucrează la un plan prin care să identifice într-un timp cât mai rapid un vaccin eficient pentru pacienții cu COVID-19.

Potrivit Bloomberg, „Operation Warp Speed”, așa cum a fost denumit peste Ocean, ar urma să fie un program la care să ia parte companiile farmaceutice private și agențiile guvernamentale civile și militare din State. Astfel, scopul final ar fi ca un antidot împotriva coronavirusului să fie descoperit și dat în folosință în decembrie 2020-ianuarie 2021. 

Aceeași sursă notează că principalul scop al programului este acela de a avea 300 de milioane de doze de vaccin disponibile până în prima lună a anului viitor. 

Este o operațiune fără precedent în industria farmaceutică: niciodată un vaccin nu a fost dezvoltat într-un timp atât de scurt. 

Începe vârtejul! Donald Trump vrea despăgubiri URIAȘE din partea Chinei

Poziția lui Anthony Fauci

Eforturile cercetătorilor americanilor s-au izbit inițial de estimările rezervate ale reputatului Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, care anunța că o astfel de operațiune nu poate fi gata în mai puțin de 12-18 luni.

Acum, Fauci pare să-și schimbat viziunea și speră la rândul lui că americanii vor pune mult mai repede mâna pe atât de așteptatul vaccin.

Aproape 1,1 milioane de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus s-au înregistrat până acum în Statele Unite. Numărul total al deceselor este de 63.568 de persoane.

GALERIE FOTO. Imagini surprinse pe mapamond în timpul pandemiei de COVID-19:

+28 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri de actualitate:

Începe vârtejul! Donald Trump vrea despăgubiri URIAȘE din partea Chinei

Unde e Kim Jong-un? Secretarul de stat al SUA, anunț despre situația din Coreea de Nord

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
bizantinul
bizantinul  •  01 Mai 2020, 17:28

Nu va amagiti. Va fi probabil un vaccin ca cel destinat rudelor acestui virus care provoaca gripa obisnuita. Adica un vaccin foarte putin eficient. Un celebru realizator de vaccinuri a explicat clar ca datorita faptului ca acest virus, ca si cel gripal, se leaga in afara organelor e imposibil de stabilit un model dupa care sa-l ataci.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  01 Mai 2020, 16:01

Bai oamenilor, intelegeti ca astea sunt doar vorbe! Se incearca tinerea artificiala a burselor sus, PLUS lucrul mai important, sunt alegeri in noiembrie si trebuie reales Geniul Tromp! Normal ca vaccinul nu va fi real. doar unul netestat.

rocky2
rocky2  •  01 Mai 2020, 15:29

Un vaccin eficient si real e putin probabil sa fie descoperit in doar cateva luni! In schimb multe miliarde vor merge spre gigantii farmaceutici fara a fi luati de nimeni la intrebari! Plus comisioane grase fara numar. Aceasta este adevarata miza a scoaterii in lume a acestui virus! Noi, prostimea stam in case paziti de politia cu caini si armata cu tab-uri si armament de razboi! Nu vi se pare cusuta cu ata alba?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close