STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Traian Băsescu, verdict sumbru: „S-a pierdut bătălia, să ne pregătim pentru ce e mai rău”

Traian Băsescu a fost președinte al României între 2004 și 2014. Sursă foto: Facebook
Traian Băsescu a fost președinte al României între 2004 și 2014. Sursă foto: Facebook

Duminica, 29 Martie, 17:02

Traian Băsescu (68 de ani), președinte al României între 2004 și 2014, a vorbit despre pandemia de coronavirus și a criticat modul în care autoritățile din România au gestionat situația în ultima lună. 

Fostul președinte consideră că era nevoie de o serie de măsuri mult mai dure pentru a preveni răspândirea coronavirusului pe teritoriul țării noastre și vine cu o concluzie sumbră: „Am pierdut deja bătălia cu acest virus”

„Dacă vreţi să fiu sincer, trebuia să fim capabili să facem minimum 10.000 de teste pe zi. Am văzut o mare veselie că au venit 100.000 de combinezoane. Asta înseamnă nimic. Dacă mai este ceva de făcut, acel ceva este în mâna populaţiei. Instituţiile au pierdut tempoul. Sunt cu o lună în urma evoluţiei epidemiei. 

Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. Singurul mod în care ne putem apăra este să stăm în casă izolaţi. Nu mai avem nicio măsură. Ori ne izolăm în casă, ori ne refugiem în munţi. E foarte greu! Mă uit la nepoţei. Sunt de două săptămâni în casă şi deja nu te mai înţelegi cu ei”, a spus Băsescu, la România TV.

CORONAVIRUS. Traian Băsescu: „Atunci s-a pierdut bătălia” 

„Întârzierea cu circa 30 de zile a măsurilor şi porcăria asta cu «vom lua măsuri progresiv şi gradual» arată că nu ai o minimă pregătire. La epidemii, măsurile se iau într-o noapte şi se implementează. Ce îţi era să îi bagi în carantină pe toţi cei veniţi din zona roşie, din Italia şi din Spania? Au fost lăsaţi în pace în primele două săptămâni. S-a pierdut bătălia de atunci. 

În momentul de faţă, scăparea este individuală sau este în mâinile medicilor, care sunt Dumnezei. Ce facem acum trebuia să facem în urmă cu 30-40 de zile. S-a întârziat pentru că aveam alte preocupări politice. Voiam alegeri anticipate...” - Traian Băsescu

VIDEO // CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (60)

Laurentiu Nichita  •  30 Martie 2020, 11:38

Individul asta e ultimul care nu are voie sa vorbeasca dupa ce a desfiintat 200 de spitale in 2010. A distrus sistemul de sanatate si acum vorbeste. Nu ar trebui bagat in seama fariseul asta !!!

Dumitru Stefan  •  30 Martie 2020, 11:09

Domnilor politicieni,sunteti o bomba nucleara pentru poporul roman.Sunteti IN AL NOULEA CER CAND SUNTETI VOTATI DE POPOR SI AJUNGETI IN FUNCTII DE CONDUCERE.Dupa un timp uitati tot.SANATATEA,INVATAMANTU,CULTURA,INSTITUTIILE DE CERCETARE SI ALTE DOMENII SUNT LASATE IN GRIJA DOMNULUI.

Sirbu Cristea  •  30 Martie 2020, 06:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (60 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1