GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Al 7-lea județ din România unde purtarea măștii a devenit obligatorie

Purtarea de măști în spațiile publice a devenit obligatorie în Bacău // sursă foto Guliver/gettyimages +33   FOTO
Purtarea de măști în spațiile publice a devenit obligatorie în Bacău // sursă foto Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 07 aprilie 2020 10:36

Noi măsuri de combatere a virusului COVID-19: începând de marți, purtarea măștilor în spații publice a devenit obligatorie și în Bacău.

Anunțul a fost făcut de Prefectura Bacău, după ce decizia a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. 

Măsura va intra în vigoare de marți. Important de menționat este faptul că se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte materiale care să asigure protecție, , acoperind nasul și gura, dar care să nu împiedice respirarea normală. Este foarte important ca după folosire, aceste „măști” să fie spălate și călcate.

Ultima oră » Am trecut de 4.000 de cazuri confirmate + decizie luată de autoritățile din Botoșani

„Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi, şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, este declarația prefectului Liviu Miroșeanu, conform Mediafax.

Bacău, al 7-lea județ care ia această măsură

Purtarea de măști a devenit obligatorie în Bacău după ce alte 6 județe au adoptat această măsură: este vorba despre Galați, Vaslui, Iași, Maramureș, Hunedoara și Suceava.

GALERIE FOTO. Imagini din întreaga lume, în plină pandemie

+29 FOTO

VIDEO: STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește și alte știri despre COVID-19:

Boris Johnson a ajuns la terapie intensivă după ce s-a infectat cu COVID-19

Cutremur la Manchester City » Mama lui Pep Guardiola a murit din cauza COVID-19

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
eagleye
eagleye  •  07 Aprilie 2020, 11:34

Ar trebui ca domnul Tolontan sa faca o investigatie. Acum o lina spuneau ca riscul de infectie creste daca purtam masca iar acum e obligatorie. Raman baietii cu mastile pe stoc?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează