GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Donald Trump a făcut o declarație halucinantă, după care a fost agresiv verbal cu o ziaristă: „Ești o nerușinată. Ajunge!”

Donald Trump. foto: Guliver/Getty Images +30   FOTO
Donald Trump. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 19:18

COVID-19. Donald Trump, președintele Statelor Unite a renunțat  în ultimele zile la politica dură față de guvernatori, după o declarație auritoare: „Am autoritate totală”. Și i-a anunțat că „fiecare decide când redeschide statul. Noi vom fi alături de voi. Vom pune țara pe picioare împreună”.

Donald Trump afirmă că Statele Unite au depășit vârful pandemiei, președintele susținând că, în curând, va reporni economia. Deși SUA continuă să sufere. Aproape 680.000 de cazuri și aproape 35.000 de victime.

Trump: „Curba s-a aplatizat, iar vârful cazurilor noi e în spatele nostru" 

„Am făcut un mare progres. S-ar putea spune chiar un progres incredibil. Experții noștri și oamenii de știință anunță că strategia noastră de a încetini răspândirea virusului a salvat sute de mii de vieți. Curba s-a aplatizat, iar vârful cazurilor noi e în spatele nostru. 

În ultimele șapte zile, aproape 30 la sută din țară nu a raportat niciun caz nou. Datorită acțiunii rapide și agresive am evitat o tragedie", a declarat președintele. Care a dezvăluit noul plan, „Opening Up America Again".

Noul plan de redeschidere a Americii, în trei faze 

Potrivit acestui plan, SUA se va deschide în trei faze, prezentate de The Times:

  • Școlile vor rămâne închise, oamenii nu se vor putea aduna în grupuri mai mari de zece, iar mulți angajați vor continua să lucreze de acasă. Anumite afaceri, incluzând restaurantele, se vor redeschide, respectând distanțarea socială; 
  • Școlile se vor redeschide, urmând să fie acceptate grupurile de maximum 50 de persoane; 
  • Oamenii vor putea merge normal la serviciu.

Trump: „Nu am întrebat pe nimeni. Știi de ce? Pentru că nu trebuie”

Cotidianul britanic dezvăluie că Trump a renunțat la ideea de a obliga guvernatorii statelor să-l asculte. Și de a le impune tot ce decide el. 

Zilele trecute, într-o conferință de presă furibundă, în care a avut un schimb de replici dur cu ziariștii, Trump a tunat: 

„Când ești președintele Statele Unite, ai autoritate totală. Așa trebuie să fie. Totală. Iar guvernatorii știu asta". Kaitlan Collins, corespondenta CNN la Casa Albă, a reacționat: 

- Este greșit. Cine v-a spus acest lucru? 

- Guvernatorii au nevoie de noi. Pentru că nu i s-a dat un răspuns clar, Collins a întrebat: 

- Ați întrebat guvernatorii dacă acceptă autoritatea totală

- Nu am întrebat pe nimeni. Știi de ce? Pentru că nu trebuie. Când jurnalista a insistat, Trump a ridicat un deget spre ea spunând: - Ajunge!

Trump: „Ești o minciună. Și tu, și instituția din care faci parte"

După ce Trump a prezentat tot ce a făcut de când a început pandemia, un alt reporter, Paula Reid de la CBS, i-a atras atenția: 

- Din această prezentare, lipsește luna februarie. Ce ați făcut în februarie? 

- Am făcut multe. Multe. 

- Ce ați făcut? Nu ați folosit-o pentru a pregăti spitalele, nu ați folosit-o pentru a lansa testarea! 

Furios, președintele a insultat-o! - Ești atât de nerușinată! Știi că ești o minciună. Și tu, și instituția din care faci parte.

Trump: „Nu vom deschide întreaga țară dintr-o dată. Cu atenție, pas cu pas" 

Acum, Donald Trump s-a mai liniștit în relația cu guvernatorii. "Nu vom deschide întreaga țară dintr-o dată. Cu atenție, pas cu pas". Le-a spus guvernatorilor într-o teleconferință: "Fiecare va decide când va redeschide propriul stat. Noi vom fi alături de voi. Vom pune țara pe picioare împreună".

FOTO. Impactul devastator al COVID-19 pe mapamond:

+26 FOTO

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri de actualitate:

Fatih Terim, confesiune emoționantă după ce a scăpat de coronavirus: „Uite ce a făcut virusul! Niciun ego nu mai are sens acum”

COVID-19. Norman Hunter, legenda cu 726 de meciuri la Leeds, a murit de coronavirus

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
ucluj2011
ucluj2011  •  18 Aprilie 2020, 14:37

CNN și CBS și toată această Media *** liberal progresistă ... globalistă , care reprezintă noul bolshevism este un cancer pentru Planeta Pământ , pentru adevăr , pentru dreptate , pentru democrație , pentru libertățile civile și drepturile omului!!! Bravo Trump. ***. Ne-ar trebui și în Europa un Trump!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

max9
max9  •  18 Aprilie 2020, 04:14
Postat de Johny English pe 17 Aprilie 2020, 20:59

"Halucinanta".."aiuritoare"... Tbeodor! Ai Jumatate de creier si aia proasta! CNN este o rusine ptr neadevarurile si manipularea care le propaga. Esti cu musca pe caciula bag sama, de ai sarit ca ars...

CNN e o gluma, tot timpul a fost. cu *** aia care sint tot timpul ofuscati de ceva si pling ca niste muieri veritabile. Sincer, CNN m-a facut sa renunt la uitatul la tv. De 4 ani vorbesc incontinuu de ce face si nu face Trump...pt cine nu traieste aici, nu intelege.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

max9
max9  •  18 Aprilie 2020, 04:07
Postat de 22cea pe 18 Aprilie 2020, 03:21

A taiat toti parazitii pe care America ii tine in spate .

Sa imi spuna careva dintre toti istetii astia de pe aici ce naiba a facut organizatia mondiala a sanatatii si de ce sintem in situatia asta. O organizatie platita cu bani grei de catre SUA si toata lumea atitia ani. Ce naiba a facut China, care s-a dat dupa gard cind a trebuit sa anunte lumea intrega. Tot sistemul mondial e gresit si lumea il ataca pe Trump ca nu mai plateste toti maimutoii ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează