STIRI EXTRASPORT  ·  COVID-19

COVID-19. Traian Băsescu, reacție furibundă: „Nu mai ucideți medicii și asistentele! Dacă îi lichidați pe ei, lichidați un popor întreg”

Traian Băsescu le-a transmis un mesaj guvernanților și i-a atacat pe managerii de spitale. foto: Guliver/Getty Images
Traian Băsescu le-a transmis un mesaj guvernanților și i-a atacat pe managerii de spitale. foto: Guliver/Getty Images

Miercuri, 01 Aprilie, 06:55

COVID-19. Traian Băsescu (68 de ani), președinte al României între 2004 și 2014, a avut o reacție furibundă atunci când a vorbit despre criza medicală cu care se confruntă țara noastră.

În plină pandemie de coronavirus, Băsescu susține că medicii nu beneficiază de suficientă susținere din partea guvernanților. Europarlamentarul PMP îi atacă și pe managerii de spitale, pe care îi acuză că nu le asigură doctorilor climatul optim pentru a profesa. 

„De două luni, de când eu vorbesc despre riscurile acestei epidemii, m-am uitat atent la tot ce se întâmplă. Sistemul medical este într-o cârdășie a tăcerii.  Veți vedea acum managerii că spun «n-am aia, n-am aia». Fraților, până acum, ca să vă țineți funcțiile, n-ați spus nimic!

E o lașitate până dincolo de orice limită și în sistemul medical. A intrat un domn director de la un spital din București să ne spună cum «are el 400 de paturi libere, că mai sunt 600 de paturi la Balș și cum fac ei față la toate». Dacă-l scuturai pe domnul director, constatai că n-are decât nouă paturi cu ventilatoare. N-are decât să socotească și patul lui de acasă, dar minciuna în sistemul medical e la rang de respirație! 

(...) Avem atâtea spitale care nu au asigurarea materială pentru medici, pentru bolnavi, nu au dezinfectanți, nu au materiale de protecție. Mai vorbește câte o amărâtă de asistentă medicală când îi ajunge riscul la gât. Altfel, marii șefi din sănătate tac. Cred că e momentul să privim rece ce e de făcut. Am tot avertizat că nu e în regulă, vorbesc de două luni. Este un moment de criză majoră”, a spus Băsescu marți, la România TV.

Traian Băsescu: „Nu mai ucideți medicii!”

„Nu mai ucideți medicii. Acesta e mesajul meu pentru guvernanți. Încetați să mai ucideți medici și asistente medicale. Dacă îi lichidați pe ei, lichidați un popor întreg!” - Traian Băsescu

2.245de persoane au fost infectate în România, până marți seara, cu noul tip de coronavirus. Dintre acestea, 638 de cazuri au fost înregistrate în Suceava, care e cea mai afectată zonă

Traian Băsescu s-a testat pentru coronavirus

Pe parcursul intervenției televizate, Băsescu a mărturisit și că s-a testat pentru coronavirus. Rezultatul a ieșit negativ.

„Mi-am făcut un test, cu o prostie din aia chinezească. Mi-a dat cineva care avea 3 teste. Unul și l-a făcut lui, unul mi l-a dat mie, iar pe unul l-a dus la un director de spital, ca să îl arate. Desigur, a ieșit negativ, dar pe mine m-a liniștit. M-a înțepat în deget. A durat 3 minute. Are 75% șansă de succes. Ar trebui făcut la medici” - Traian Băsescu

VIDEO / Coronavirus. Mesaj trimis de sportivi, vedete și oficiali din România

Citește și alte știri despre coronavirus:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (31)

Cristian Baltaru  •  01 Aprilie 2020, 17:36

Mizerabilul ăsta n-ar trebui să mai deschidă vreodată gura ca să vorbească despre sistemul medical din România fiindcă le-a tăiat celor din sistemul medical salariile cu 25%,i-a alungat din România pe medici în afară,iar ulterior a închis 67 de spitale din România. Un ZERO ca om politic.

Constantin Mosnegutu  •  01 Aprilie 2020, 13:59

Uite cine vorbeste? Taman el, care a inceput *** specialistilor si profesionistilor din aceasta tara, dand tonul la angajari pe grade de rubedenie, pe pile si pe alte criterii (pe biro si pe sub birou). Ar face bine sa taca si sa-si vada de mosiile si de metresele lui printre care si cea mai elena dintre elene!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Neamtu Teodor  •  01 Aprilie 2020, 13:52

ce usor este sa vorbesti de pe margine dar uita chiorul-betivul si *** ca a inchis spitale, ca indemna pe toti sa plece afara, si ca a distrus , impruna cu securistii, tara asta , lucru continuat de *** si alt betiv. se baga pe la toate tv-urile si face pe desteptul dar este un securist ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1