GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Cum au trăit bucureștenii Paștele » Dragoste în vremea pandemiei + micile plăceri ale vieții

După masa în familie, bucureștenii au ieșit la plimbare prin oraș, încercând să-și recapete ritmul normal de viață dinainte de COVID-19 +13   FOTO
După masa în familie, bucureștenii au ieșit la plimbare prin oraș, încercând să-și recapete ritmul normal de viață dinainte de COVID-19

Articol de , - Publicat luni, 20 aprilie 2020 12:59

A fost un Paște altfel. Mai liniștit, întrucât românii au avut mai puțină libertate de mișcare. Cu sau fără foaie, cu mască de protecție și fără, conaționalii noștri s-au mișcat și-n prima zi de Paști. Ghidându-se după sloganul #stamacasa sau reunindu-se, „prohibitiv", cu familia sau cu prietenii la un grătar", sau alegând frumusețea unor ore petrecute în doi sau cu cei dragi afară.

După masa în familie, bucureștenii au ieșit la plimbare prin oraș, încercând să-și recapete ritmul normal de viață dinainte de COVID-19. Fotoreporterul Raed Krishan a surprins cu aparatul său diverse cadre din care se observă că oamenii își recapăt pulsul.

FOTO Cum au trăit bucureștenii Paștele

+9 FOTO

Pornind de la lucrurile simple, un sărut între doi îndrăgostiți, stretching pe iarbă, o plimbare cu animalele de companie devenite mai valoroase acum, o ieșire la aer curat cu ursulețul de pluș, o repriză de jogging sau de badminton. Micile plăceri ale vieții. 

Nu parc transformat în grădină personală, precum „IOR" pentru Robert Negoiță, nu răscoală de cartier cu lider de violență care-și cere ulterior scuze pe net: „Ami pare rău la domni polițiști". 

Normalitatea s-a cuantificat în lucruri simple. Virusul nu-și va face bagajele să plece, nu se plictisește atât de repede, important e ceea ce va învăța fiecare dintre noi după această lecție. Au fost foarte mulți bucureșteni care au ales să trăiască decent, civilizat, care servesc ca lecție pentru viața care va fi după starea de urgență. A fost o duminică luminată și liniștită.

Experiment GSP » A dispărut traficul din București. În plină pandemie, rute infernale sunt parcurse în timpi-record

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Barack Obama anunța încă din 2014 riscurile unei pandemii: „Vom avea o boală mortală transmisibilă prin aer”

Simona Halep nu rezistă fără părinți în izolare: „Mă mai duc să-i văd, că mă ia dorul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close