STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Explicațiile unui expert român: de ce nu vom avea prea curând vaccin împotriva COVID-19

Epidemiologul Molnar Geza a vorbit despre vaccinul împotriva COVID-19. foto: Guliver/Getty Images
Epidemiologul Molnar Geza a vorbit despre vaccinul împotriva COVID-19. foto: Guliver/Getty Images

Vineri, 27 Martie, 07:21

CORONAVIRUS / Molnar Geza, unul dintre cei mai reputați epidemiologi din România, a vorbit în direct la TV despre riscurile la care sunt supuși pacienții infecați cu noul coronavirus

În ciuda unor ipoteze apărute în ultimele zile, conform cărora coronavirusul ar produce leziuni pulmonare iremediable, Molnar Geza afirmă că acest risc n-ar fi unul plauzibil.

„Ceea ce știm, din punct de vedere științific, e că această infecție cu coronavirus nu lasă leziuni irecuperabile în timp. Totuși, se pot accentua leziunile la persoanele care au bronșite cronice sau repetate infecții pulmonare pe un plămân deja atins. 

Repet, nu am cunoștințe de date științifice conform cărora această boală ar lăsa sechele iremediabile. Virozele respiratorii se vindecă, în general”.

CORONAVIRUS / Molnar Geza: „Nu cred că vom avea curând un vaccin în comerț” 

În continuarea intervenției sale, Molnar Geza a vorbit și despre șansele ca un vaccin împotriva coronavirusului să fie folosit în perioada următoare. 

„Sunt convins că se va găsi vaccinul. Va fi un vaccin deosebit de util dacă privim prognoza potrivit căreia în sezonul următor de epidemii, adică toamna și iarna viitoare, virusul se va reîntoarce inclusiv la noi, dar și la alții. 

Va fi extrem de binevenit pentru imunizarea populației și a persoanelor cu risc major. Totuși, de la cercetarea științifică în fază de laborator și până la producția lui cu posibilitatea de administrare largă trebuie să treacă o perioadă apreciabilă, între 6 luni și un an. 

Eu nu cred că vom avea curând în comerț un vaccin care să poată fi aplicat pentru administrare în masă”, a spus Molnar Geza joi, la Digi 24.

CORONAVIRUS / Molnar Geza: „Am șters granița dintre ecologia umană și regnul animal”

„Pentru toți acești patogeni, vina este preponderent a noastră. Am pătruns și am șters din ce în ce mai mult acea graniță despărțitoare dintre ecologia umană și regnul animal. Sunt cel puțin 130 de microorganisme care au potențial pentru a trece din regnul animal în regnul uman” - Molnar Geza, epidemiolog

VIDEO // România a depășit pragul de 1.000 de persoane infectate

Citește și alte știri despre coronavirus:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Hamburger - Wehen Wiesbaden

Digi 1
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Heidenheim - Erzgebirge Aue

Digi 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Dynamo Dresden - Stuttgart

Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga

Monchengladbach - Union Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Bundesliga

Padeborn - Borussia Dortmund

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1