GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, taxat pentru o declarație controversată: „Cum poți să spui că sănătatea și educația nu sunt priorități?”

Florin Cîțu ocupă în prezent funcția de ministru al Finanțelor Publice // Sursă foto: Facebook
Florin Cîțu ocupă în prezent funcția de ministru al Finanțelor Publice // Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 24 martie 2020 09:36

Florin Cîțu (47 de ani), actualul ministru al Finanțelor Publice, a fost protagonistul unei declarații controversate în urmă cu doi ani, când afirma că „sectorul privat, nu sănătatea sau educația, ar trebui să fie prioritatea zero în România”. 

La sfârșitul lunii februarie, într-o perioadă în care România abia înregistrase primul caz de coronavirus, Florin Cîțu era propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru postul de premier. Ulterior, Cîțu și-a depus mandatul, iar funcția de prim-ministru i-a revenit lui Ludovic Orban. 

Invitat la GSP Live pe 27 februarie, Mircea Rădulescu (78 de ani), fost selecționer al naționalei României la începutul anilor '90, a privit cu nedumerire declarațiile lui Florin Cîțu din 2018, în care acesta afirma că „sectorul privat, nu sănătatea și educația, ar trebui să fie prioritatea zero”. 

Florin Cîțu, taxat: „Cum poți să spui așa ceva?”

„Suntem destul de agresivi în a trata viața. Toată lumea e de acord că se oferă foarte puțină atenție sportului. Conduătorii și instituțiile statului ar trebui să facă mai multe pentru sport. 

Dar cum poți să faci mai multe când vezi unele declarații...Am văzut o declarație a lui Florin Cîțu referitoare la educație și la sănătate. El spunea că n-ar trebui să fie priorități. Cum poți să spui așa ceva? 

Sănătatea și educația sunt două compartimente în care o țară care vrea să se afirme trebuie să investească! Asta dacă vrea să-și satisfacă cu adevărat cetățenii. Am fost destul de surprins să aud asta”, spunea Mircea Rădulescu la GSP Live, pe 27 februarie.

Florin Cîțu, declarații controversate în 2018:

„Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă. Trebuie să avem curajul să spunem că e momentul ca sectorul privat să fie prioritatea zero în România, nu învățământul sau sănătatea. Învățământul și sănătatea au fost 28 de ani priorităţi şi nu ştiu dacă vă place cum arată. 

Când vorbim de ele în România, nu vorbim de reforme, ci de salarii mai mari. Vedem că aceşti bani au intrat în sectoarele respective, dar nu se văd. E momentul ca România să-şi pună prioritatea zero în sectorul privat. Adică partea aceea care creează bunăstare” - Florin Cîțu, în martie 2018, conform adevarul.ro

Cine e Florin Cîțu? 

Potrivit Libertatea, actualul ministru al Finanțelor Publice a urmat studiile la Colegiul Grinnell din cadrul Universității de Stat din Iowa, specializându-se în domeniul economic. Născut în 1972, Florin Cîțu este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate. 

A lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentru Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 2003-2005. A fost economist ștef și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în perioada 2006-2011.

Cîțu a intrat în Parlament în 2016. S-a remarcat prin conflictele deschise avute cu fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, dar și cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Citește și alte știri de actualitate:

Ce se întâmplă cu ratele la bănci? Ministrul Finanțelor a vorbit azi despre vestea pe care o așteaptă toți românii

VIDEO Mașinile Jandarmeriei circulă noaptea pe străzi, în toată țara » Ce anunț se face la portavoce

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
emil1986
emil1986  •  24 Martie 2020, 14:42

Mama, mama ce-au mai aparut hoardele bolsevizate sa-l critice cu manie proletara pe cel care-si face foarte bine treaba pana acum la Guvern. Urlati degeaba, bolsevicilor, ati pierdut partida! C'est fini la comedie! Sunteti putini, extrem de putini! Veti vedea la alegeri, ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radumatei
radumatei  •  24 Martie 2020, 12:25

Declaratia lui Cîțu e într-adevăr nepotrivită. Chiar deplasată, aș zice.

983092752092166
Bela Vass  •  24 Martie 2020, 12:04

gsp-isti, vedeti poate gasiti ceva ce a spus la gradinita, si loviti fara mila !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează