GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Garry Kasparov îi cere lui Joe Biden să ia o măsură incredibilă împotriva lui Vladimir Putin: „Altfel, doar pare că dă din gură”

Vladimir Putin, foto: Guliver/gettyimages +29   FOTO
Vladimir Putin, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2022 12:55 / Actualizat joi, 17 martie 2022 14:13

Garry Kasparov (58 de ani), fost campion mondial la șah și președintele Fundației pentru Drepturile Omului, a condamnat repetat invazia Rusia. Acum spune că Putin trebuie exclus de la negocierile internaționale. 

  • Într-o declarație care a făcut înconjurul presei, Joe Biden l-a făcut „criminal de război” pe Vladimir Putin, cel care a ordonat invazia Rusiei în Ucraina;
  • Dar Garry Kasparov spune că „remarca este insuficientă. Putin și acoliții lui nu ar trebui implicați în nicio negociere internațională, inclusiv în înțelegerea cu Iran (nr. privind înarmarea nucleară a țării islamiste). Altfel, e doar dat din gură”. 

Ce spunea Garry Kasparov în startul războiului din Ucraina: „E timpul să luptați contra Rusiei!”

Rusia a invadat Ucraina » Insula Șerpilor, capturată!
RĂZBOI
Rusia a invadat Ucraina » Insula Șerpilor, capturată!

„Ok, după ce ani de zile avertismentele mele au fost ignorate, azi am auzit doar: «Garry, ai avut dreptate!». Voi repeta ce am spus atunci. Iată recomandările mele: 

  • Sprijiniți militar Ucraina, imediat. Prin arme, informații, tehnologie. Mașina de război a lui Putin trebuie falimentată. Înghețați finanțele Rusiei și ale aliaților ei. Scoateți Rusia din fiecare instituție financiară și internațională!
  • Retrageți toți ambasadorii din Rusia. Nu mai e loc de vorbit. Noul mesaj unificat este: «Opriți-vă sau veți fi izolați definitiv».
  • Interziceți toate elementele mașinii de propagandă globală a lui Putin. Nu-l mai ajutați pe dictator să răspândească minciuni și ură.
  • Demascați și acționați împotriva lacheilor lui Putin! Dacă Schröder (n.r. - om politic german) și oamenii lui continuă să lucreze pentru Putin, aduceți acuzații!
  • Înlocuiți petrolul și gazul rusesc. Presiune pe OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol), creșteți producția. Nu poți salva planeta dacă nu salvezi oamenii de pe ea.
  • Recunoașteți că vor exista costuri, sacrificii. Am așteptat mult, prețul este mare, dar va crește de-acum înainte. E timpul să luptați

Apoi, Kasparov a mai adăugat un sfat în startul invaziei: „Călcâiul lui Ahile al lui Putin este faptul că el și clica lui își țin banii în lumea liberă, pe care spun că o disprețuiesc. Așa au ajuns să răspândească corupția, dar au oferit și o armă împotriva lor - dacă suntem dispuși să o folosim”. 

Zorii războiului » 25 de fotografii tulburătoare din Ucraina bombardată de rachetele Rusiei lui Putin

Cozi lungi și la bancomatele din Mariupol
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Kiev se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Kiev se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
+25 FOTO

Citește alte știri despre războiul din Ucraina:

Ioanițoaia a luat legătura cu Mircea Lucescu, blocat la Kiev: „Mi-a zis: «Imaginile de la televizor sunt terifiante, dar în jurul meu încă e liniște»”

Fotbalistul român care a reușit să părăsească Ucraina, după invazia rușilor: „Am găsit mașină, ieșim prin Polonia”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
celestyus
celestyus  •  18 Martie 2022, 14:57
Postat de mandpv964 pe 17 Martie 2022, 16:22

Aha, vezi sa nu... Rusii sunt obisnuiti cu raul, dupa 2014 si - au produs propria Mozzarela.. Trotinetisti, gleznele fine, pensatiii de prin occident nu concep sa traiasca fara sacose Vuiton... Rusii sunt patrioti, nu le pasa ca nu mai pot face shoping la Milano, cum zicea prostul ala de Borrel.. Oricum, puteti sa i - o scuturati lu Putin, nu se supara.

Dar de ce sunt domnule troll, obisnuiti cu raul cetatenii celei mai mari (suprafata), mai bogate (resurse naturale) si mai puternice (arsenal atomic) tari din lume ?! Cum e posibil ca intr-o tara cu rezerve/excedent de sute de miliarde de dolari (cum se lauda) sa se traiasca rau ?! Asta insemna sa fii patriot, sa o duci prost intr-o tara bogata ? Sa fii sarac si tinut in ignoranta de o mana de oligarhi ? Hai paşol na turbinca !

mzm1
mzm1  •  18 Martie 2022, 10:27

Cei care sar, ca opăriți, pe rețelele de socializare, in apărarea Rusiei și a lui Putin, se împart în două categorii: 1. Troli stipendiați de Kremlin, mercenarii, *** internetului, indivizi dispuși să presteze orice serviciu, contra cost; 2. Români „obiectivi”, săraci cu duhul, care poate chiar il admiră pe Putin. Aceștia sunt oameni ***! Da, suferă de sindromul trădătorului de patrie. Intr-un eventual conflict armat cu Rusia, astfel de indivizi își vor părăsi camarazii și vor dezerta la inamic!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

piet
piet  •  17 Martie 2022, 18:57
Postat de redbuldog pe 27 Februarie 2022, 09:11

Bravo Garry,un mare campion si mult mai mare OM!

Ca să vezi cât mai poate gândi Garry află că acum o săptămână a pierdut la un copil de 18 ani. Deci capacitatea analitică e redusă la simbria primită de la stăpânul ucigaș a 3 milioane de Irakieni dar alea nu se pun.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează