GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  BANI

Cât încasează Helmut Duckadam lunar de la statul român » Banii vin din 3 direcții

Helmut Duckadam FOTO: GSP
Helmut Duckadam FOTO: GSP

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 10:18 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 17:33

Helmut Duckadam (64 de ani), fostul mare portar al Stelei, primește lunar aproximativ 10.000 de lei de la statul român.

Banii vin din 3 direcții către legenda Stelei: pensie de la Ministerul de Interne, rentă viageră pentru câștigarea Cupei Campionilor și o indemnizație de revoluționar.

Olăroiu, ofertă din Europa: ce salariu i-a promis formația care vrea să se bată pentru titlu și grupele UCL
TURCIA
Olăroiu, ofertă din Europa: ce salariu i-a promis formația care vrea să se bată pentru titlu și grupele UCL

Helmut Duckadam, 10.000 de lei lunar de la stat

Pentru că a câștigat Cupa Campionilor Europeni, Duckadam primește de la stat 6.240 de lei, potrivit as.ro. Doar el și alți 3 foști coechipieri primesc această indemnizație, e vorba de Ștefan Iovan, Mihail Majearu și Adrian Bumbescu.

Duckadam mai încasează alți aproximativ 2.000 de lei pentru că a primit titlul de „Luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu rol determinant”, iar 1.800 de lei vin de la Ministerul de Interne. 

„Eu am avut treabă cu armata doar trei ani, în perioada în care am fost fotbalist la Steaua, acolo unde am avut și grad militar, dar de 34 de ani nu mai am nicio treabă cu Armata și nu primesc nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale. 

Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară”, spunea Duckadam în 2020, potrivit prosport.ro.

FOTO. Imagini spectaculoase cu Helmut Duckadam

+45 FOTO

Duckadam: „La finala de la Sevilla, suporterii aruncau cu banane și portocale”

„La Sevilla au venit peste zeci de mii de fani ai Barcelonei. Stadionul a fost în mare de partea lor. Au fost câteva mii de suporteri ai Sevillei care au ținut cu noi. Plus 3 sau 4 avioane, primite de la un sponsor, care au adus români. 1.500-2.000 de oameni. La încălzire, eram la poarta unde erau fanii Barcelonei. 

Au aruncat cu portocale, banane, le tot strângeam, le-am pus lângă bară. La final ziceam că le iau și le duc în cabină. După ce i-am transmis arbitrului, au inovat. Aveau răcoritoare pline cu gheață. 

Aruncau cu cuburi de gheață, pentru că dacă mă loveau sau nu, ele cădeau și se topeau repede, deci arbitrul nu mai avea dovezi”, a povestit Duckadam în 2023.

Când am aterizat, am avut o problemă. Prima echipă venită din Est, cu bucătar și mâncare de acasă. Era acea discuție ca să nu ne pună ceva în mâncare. Venind din Est, cu problema de la Cenobîl, au fost controlate alimentele. După meci am mâncat din mâncarea noastră. Inclusiv sticlele de vin erau de acasă

- Helmut Duckadam, despre finala CCE 1986

VIDEO. 5 povești mai puțin cunoscute spuse de Duckadam despre finala de la Sevilla: accidentul de la Cernobîl, mancarea controlată și povestea tricourilor albe

Citește și:

Fiica lui Gigi Becali a ajuns în instanță: „Nu vrea să plătească, a fost furată. Au înșelat-o unii!”
INSTANȚĂ
Fiica lui Gigi Becali a ajuns în instanță: „Nu vrea să plătească, a fost furată. Au înșelat-o unii!”
Ana Porgras, topless pe plajă la Survivor All Stars » ProTV a difuzat imaginile cu fosta gimnastă fără sutien
SURVIVOR ALL STARS
Ana Porgras, topless pe plajă la Survivor All Stars » ProTV a difuzat imaginile cu fosta gimnastă fără sutien

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
francescoli1974
francescoli1974  •  03 Februarie 2024, 20:36

Ala de la FCM Brașov are 3000 lei pensie ,Duckadam are 8000 doar din renta viageră și indemnizația de luptător în Revoluția de la 1989(în tranșee, cu baioneta în fata "teroriștilor ").Mai vreo 5-6000 lei din prezenta în studiou la Digi,etc.Se strange de o ciorbă.

rav410wrc
rav410wrc  •  02 Februarie 2024, 17:35

Bravo Duckadam, meriti cu varf si-ndesat !! La ceea ce a facut Helmut pt fotbalul romanesc, n-ar mai fi nevoie sa aiba grija zilei de maine !! Nu vedeti ca avem slujitori ai statului, de genu' presedintelui CJ Prahova a carui singura grija e, unde sa mai se duca in vacanta si ce bolid sa-si mai cumpere ?! :(((((

Salient
Salient  •  02 Februarie 2024, 16:26

Statul nu ar trebui sa arunce cu bani la niste fosti sportivi, care deja au profitat de notorietate. Statul are nevoie sa se ocupe de apararea nationala, asigurarea ordinii, si a facilita o piata libera de afaceri. Cum va place (de exemplu) sa il vedeti pe Ilie Nastase imbracat tantos in uniforma militara (un om care n'a facut macar o zi de serviciu militar)? A jucat tenis si a profitat de ocazie (cinste lui). Dar sa'i dai grade militare e prea mult! Trebuie schimbat acest mod bolnav de a gandi.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează