GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Ilie Năstase a răbufnit în direct: „Au confiscat țara asta economic, politic! N-am încercat să vorbesc cu Iohannis”

Articol de GSP - Publicat joi, 16 aprilie 2020 17:30

Ilie Năstase, primul număr 1 mondial din istoria tenisului masculin, a participat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", transmisă în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO, și nu l-a menajat deloc pe președintele României, Klaus Iohannis.

Năstase a fost unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor '70, numărul 1 mondial în 1973. Printre cele 58 de titluri la simplu, pe care le-a câștigat de-a lungul carierei, se numără și US Open, în 1972, respectiv Roland Garros, în 1973. A câștigat, de asemenea, de patru ori Turneul Campionilor, în anii 1971, 1972, 1973 și 1975.

Ilie Năstase, dezvăluiri din cariera politică

În anul 1996 Ilie Năstase a candidat la Primăria Capitalei din partea PDSR, dar a pierdut alegerile în fața lui Victor Ciorbea. Fostul tenismen a mai participat la alegerile parlamentare din 2012 din parte Alianței Electorale PSD-UNPR-PC, obținând un mandat de senator care s-a încheiat în 2016.

- Ilie, tu cum ai intrat în politică? Ai fost senator.
- Eram la Washington. Și stăteam la masă cu Geoană. Țineam un regim și mă enervau că ei mâncau ciorbe și ce le mai făcea bucătarul. Eu eram pe niște prafuri primite de la Țiriac. Într-o seară, Mircea i-a invitat pe Adrian Năstase și pe un secretar de stat. Eu la masă nu mâncam nimic... Beam apă și prafurile mele. Atunci Adrian Năstase mi-a propus să candidez la Primăria Capitalei. Eram în '95, dar a ieșit tovarășul Ciorbea, care trimitea lumea la pușcărie. Că era procuror... A fost alegerea oamenilor.

- Nu-ți pare rău că n-ai ieșit primar?
- Dacă nu se vrea să devenim o țară așezată, cu lucruri normale... Omul trebuie să se ducă o dată, de două ori pe an în vacanță cu familia. Să aibă casă, mașină... Pe mine mă deranjează că în '89 au fost niște băieți în rândul doi care s-au dus la tovarășul Iliescu și la tovarășul Măgureanu și i-a pus în funcții și i-au lăsat în pace. Au confiscat țara asta economic, politic. Asta mă enervează pe mine, că nu vin oameni normali la cap să conducă în țara asta.

Ilie Năstase: „Pe mine m-au votat oamenii cinstiți”

- La președinte ai fost?
- Ovidiu, eu dacă vreau să mă duc la cineva să mă plâng, la cine să mă duc? Înainte erau Maurer, Verdeț, Ceaușescu. Pe vremea aia se ajungea mai ușor la șefi. Acum vorbim pe la televizor... N-am încercat să vorbesc cu Iohannis...

- Cum era în Parlament?
- Stăteam mai în spate, deși mă puseseră prin primele rânduri. Legile cu scăpări se votau cu două mâini, iar la legile bune încep să se uite unii la alții, ce facem?, cum votăm? Pe mine m-au votat oamenii din sectorul 4. "Du-te, nea Ilie! Du-te!". Pe mine m-au votat oamenii cinstiți. Cum să fiu necinstit în Parlament? Când apăreau 3 voturi contra la legile urâte știau de unde veneau, că așa votam noi.

- Țiriac de ce nu vrea să meargă la Iohannis?
- El vrea să facă bine țării! S-a dus la FR Tenis să descurce lucrurile și să plece. Să rămână cine vrea... Eu am fost 12 ani acolo și am făcut lucruri bune, am lăsat milioane. A venit doamna Dragomir și nu știu ce-a mai făcut. Aveam 15 turnee de fete și 15 de băieți. Eu dădeam denumirea turneelor de fete, logic. Federația Internațională ne considera nebuni că aveam 30 de turnee, nu exista în lume așa ceva. A venit Dragomir și-au rămas patru, cinci.

Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”

CITEȘTE ȘI:

Povești fabuloase ale lui Serghei Mizil » Beții cu Cornel Dinu, Adi Mutu, Gino Iorgulescu și petreceri cu femei: „Hagi trecea pe lângă noi și se ducea să doarmă”

ASIA EXPRESS. Unica a dezvăluit câștigătorii ediției din acest an: Sorin Bontea și Răzvan Fodor! Au luat 30.000 de euro

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
deusdat
deusdat  •  17 Aprilie 2020, 11:33

Dacă nu-i plăceau ”tovarășii” Iliescu și Măgureanu, ce-a căutat la PSD în 1996? Și, apropo, gradul de general cine i l-a dat? Patria recunoscătoare? :)

366730514084299
Radu Badea  •  16 Aprilie 2020, 21:47

Ely,te,te,am apreciat ca s0portiv,te,am aparat dand te,au p5ins cu ombere la golan,dwr cand vad da ed5i comunist kgbist,constat ca edti *** BATRAN,LA BAGIU!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  16 Aprilie 2020, 19:58

Tu, Ilie, sa nu vorbesti! Ai facut parte din "oastea de stransura" a lui Oprea. Chiar crezi ca Iohannis ar fi vorbit cu un saltimbanc?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează