GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DECES

Ion Dichiseanu a fost înmormântat, astăzi, cu onoruri militare și fularul Rapidului

FOTO Dumitru Angelescu, Libertatea
FOTO Dumitru Angelescu, Libertatea

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 mai 2021 12:22 / Actualizat sambata, 22 mai 2021 12:34

Ion Dichiseanu a fost înmormântat, astăzi, în Cimitirul Belu din București. Actorul a încetat din viață joi, la vârsta de 87 de ani.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Dichiseanu a fost depus vineri la Teatrul Nottara, unde admiratorii i-au adus un ultim omagiu. Astăzi, artistul a fost înmormântat la cimitirul Belu, în aplauzele a peste 200 de oameni. 

Ion Dichiseanu a fost înhumat cu onoruri militare, sicriul fiind transportat pe umeri de militari spre capelă, informează reporterii Libertatea.

Pe crucea de lem cu numele lui Dichiseanu au fost așezate și două fulare ale Rapidului, echipa de suflet a acestuia.

Ion Dichiseanu a fost înmormântat, astăzi, cu onoruri militare și fularul Rapidului
FOTO Dumitru Angelescu, Libertatea

Mai multe imagini și detalii de la înmormântarea lui Ion Dichiseanu - pe libertatea.ro, AICI

Ion Dichiseanu a fost înmormântat. „Mi-am petrecut copilăria cu mingea de fotbal printre liniile de cale ferată!”

„De unde a venit pasiunea mea pentru giuleșteni? Țin minte că asta mă întreba, ani și ani de zile, regretatul Cristi Țopescu... Străbunicul meu a fost ceferist, la fel și bunicul, dar și tata. Eu m-am născut la pavilioanele CFR-ului de la Adjud. Mi-am petrecut copilăria cu mingea de fotbal printre liniile de cale ferată! Încă de mic am sânge de rapidist", spunea maestrul Dichiseanu pentru Gazeta Sporturilor, în martie anul trecut.

Dichiseanu, în deplasări, cu trenul, alături de favoriți

După ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959, Dichiseanu era nelipsit de pe stadion. Fie că alb-vișiniii jucau în Potcoava Giuleștiului, fie în deplasare. Anii au trecut, iar gașca de actori rapidiști s-a mărit.

"Ne suiam în tren și mergeam cu echipa. Era trenul plin de actori, de cântăreți, de regizori, lumea bună. Toți erau rapidiști. Eram înnebuniți după băieți. Ne țineam după Rică Răducanu, după Culae Lupescu sau Dan Coe. Făceam deplasările cu ei, la cușete. Ce povești frumoase, ce amintiri! A mers și săraca Stela Popescu cu noi într-o deplasare, când m-a confundat unul cu nea Mircea Lucescu. De s-a speriat biata Stela", povestea actorul.

CV Ion Dichiseanu

  • Născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud, Ion Dichiseanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Facultatea de Teatru, în 1959. Cariera lui se întinde pe parcursul a şase decenii.
  • A debutat pe marile ecrane în 1961, în lungmetrajul „Darclée”, regizat de Mihai Iacob, film inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes din acel an.
  • Filmografia lui cuprinde titluri precum „Titanc Vals” (regia Paul Călinescu, 1965), „Revanşa” (regia Sergiu Nicolaescu, 1978), „Pentru patrie” (regia Sergiu Nicolaescu, 1978) şi „Pistruiatul” (regia Francisc Munteanu, 1986). La sfârşitul anilor ’80, Dichiseanu a colaborat şi cu Ion Popescu-Gopo pentru lungmetrajul „Maria şi Mirabela în Tranzistoria”.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
buleicanu
buleicanu  •  22 Mai 2021, 13:24

mdaa...onoruri de sublocotenent in rezerva...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează