GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Medicul de la Boca Juniors compară COVID-19 cu marea ciumă și avertizează: „Vom muri din cauza unor idioți”

Jorge Batista le sugerează oamenilor să rămână în case // sursă foto: Guliver/gettyimages +11   FOTO
Jorge Batista le sugerează oamenilor să rămână în case // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 martie 2020 09:49

Jorge Batista, medic al clubului Boca Juniors încă din anii '90, compară noul coronavirus cu marea ciumă, una dintre cele mai violente pandemii din istoria omenirii, care a lovit Europa adusă tot din Asia, în secolul al 14-lea d.Hr. Între o treime și o jumătate din populația Europei a murit atunci. 

Jorge Batista le-a cerut oamenilor printr-o serie de postări pe rețelele de socializare să rămână în case, pentru că „nu știm cu ce avem de-a face”:

„În timpul ciumei negre, nici medicii și nici populația nu au știut cu ce se confruntă. Noi știm cu ce avem de-a face și cum putem evita să fim infectați! Să nu fim proști! Respectă carantina!”, a scris Batista.

„În Evul Mediu au murit fiindcă nu știau nimic despre boală. Dar și acum mulți dintre noi se vor îmbolnăvi și vor muri din cauza unor idioți. Nu vreau să mă implic într-un subiect politic care nu mă interesează, dar acest lucru se datorează lipsei de educație. Prea mulți oameni nu au educația necesară ca să înțeleagă gravitatea situației. Este vina tuturor. Mi se pare că lucrurile nu merg bine și cu siguranță se vor agrava în săptămânile următoare”, a adăugat doctorul, conform Digi Sport.

GALERIE FOTO. Parcurile din București, închise din cauza COVID-19

+7 FOTO

La Boca Juniors de mai bine de 30 de ani

Batista a fost unul dintre medicii bine pregătiți care a rămas la club, în ciuda schimbărilor care au avut loc sub noua conducere de la Boca, reprezentată de Jorge Amor Ameal și Juan Román Riquelme.

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:

Ultima oră » Noul bilanț în România: 160 de cazuri noi + 139 persoane vindecate

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, estimează care va fi vârful pandemiei: „Mă aștept la 10.000 de cazuri” » În țară ar putea reveni încă 200.000 de români

Playtech: BOMBĂ! Vicor Ponta, mesaj pentru români de pe patul de spital: 'Ar fi o lașitate din partea mea să tac'


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează