GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de alertă, dar și noi măsuri de relaxare: „Din 15 iunie se vor redeschide sălile de fitness, grădinițele și mall-urile”

Articol de GSP - Publicat marti, 09 iunie 2020 14:18

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă și a anunțat ce măsuri de relaxare se vor lua în România începând cu data de 15 iunie, dar și că starea de alertă va continua și după aceasta dată.

„Am avut o discuție cu Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri. Având în vedere că numărul de cazuri de coronavirus nu a crescut, dar nici nu a scăzut, considerăm că e posibil să continuăm cu unele măsuri de relaxare. Adică unele restricții nu vor mai fi în vigoare. De exemplu, după 15 iunie se deschid mall-urile, Dar fără restaurante. Vor putea fi evenimente private cu 20 de oameni în interior și cu 50 de persoane în exterior.

Va fi posibilă redeschiderea grădinițelor și școlilor private. Va fi posibilă deschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea unor măsuri impuse de Ministerul Sănătății. Va fi permisă redeschiderea piscinelor exterioare, tot cu respectarea unor reguli! 

Având în vedere că nu avem o scădere a numărului de îmbolnăviri, că avem în continuare 150 de persoane la terapie intensivă şi ultimul weekend s-a simţit la numărul de îmbolnăviri noi suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Nu se poate continua fără a avea acest instrument. Trebuie să fim precauți. Dar vor fi restricții mai puține. Unele restricții vor fi obligatorii în continuare, precum distanțarea socială, purtarea măștii și evitarea aglomerărilor”, a spus președintele României.

FOTO. Cum se practică sportul în România, în timpul stării de alertă

+13 FOTO

Citește și: 

Bilanț în România: 145 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
1669595786595625
Vasile Dima  •  10 Iunie 2020, 00:20

Vrem să venim acasă și nu avem cu ce, rușine Johaniss ,ai fost ales de noi cei de afară și iți bați joc de noi!

1669595786595625
Vasile Dima  •  10 Iunie 2020, 00:17

Intrebare, se redeschid transporturile externe de persoane aeriene și terestre?

777ghedeon
777ghedeon  •  09 Iunie 2020, 23:59

*** A-ti mintit si continuati sa mintiti grotesc oamenii si poporul roman, dar stai linistit ca iti vine nota de plata ***, si tie si *** care sarutati picioarele lui Bill Gates si lui Soros. O sa platiti *** pentru tot ceea ce a-ti facut acestui popor, pe spatele caruia traiti ca boierii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează