GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Klaus Iohannis despre măsurile restrictive: sport fără spectatori + „Nu ne vom putea întâlni decât câte trei”

Klaus Iohannis, președintele României +49   FOTO
Klaus Iohannis, președintele României

Articol de GSP - Publicat marti, 28 aprilie 2020 17:38

Președintele Klaus Iohannis, 60 de ani, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor despre pandemia de coronavirus din România.

A fost prima conferință de presă a președintelui Klaus Iohannis de la instaurarea stării de urgență pe teritoriul României, pe 16 martie.

Cele mai importante declarații ale lui Klaus Iohannis

„Încep prin a remarca faptul că, în această pandemie, autoritățile, medicii și românii au obținut până acum rezultate notabile. Au dovedit că au simț civic, echilibru, societatea românească a dovedit maturitate. Se discută despre măsurile de relaxare. Sigur, vom ajunge și acolo. Am menționat că după 15 mai anumite restricții vor fi reduse, dar trebuie să fim foarte atenți. Nu am atins maximul și o relaxare prematură ar putea să distrugă toate rezultatele avute până acum”

„Faptul că din 15 mai vor relaxa anumite măsuri nu înseamnă că revenim la viața normală de dinainte de epidemie. Nu înseamnă o revenire bruscă la normalitate! În realitate, experții spun că nu se știe când vom ajunge acolo. Ne vom putea întâlni maximum câte 3, nu vom putea, o bună perioadă, să ieșim la restaurant sau la mall. Nu vom putea părăsi nici localitatea, decât cu un motiv serios. La ușa instituțiilor va fi cineva care ne va măsura temepratura, să nu fim bolnavi. 

Competițiile sportive, dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Lucrurile nu vor intra, din păcate, în normalitate”

Președintele a prezentat un grafic comparativ cu principalele țări din lume, din care reiese că România a reacționat prompt în fața coronavirusului:

Klaus Iohannis despre măsurile restrictive: sport fără spectatori + „Nu ne vom putea întâlni decât câte trei”

Elevii nu sunt obligați să meargă la școală

„Ne spun tot mai mulți experți că nu vom scăpa de virus. Trebuie să găsim un mod de a trăi cu această boală. E prematur să spune că vom avea sau nu alegeri în septembrie. Depinde de cum gestionăm noi situația. Important e să facem alegerile atunci când nu reprezintă un pericol pentru populație. EU nu voi fi de acord să facem alegerile când epidemia încă există. Dacă nu se pot ține în siguranță, alegerile trebuie amânate”

„Elevii merg de acasă la școală, se pot infecta și pot duce boala acasă, unde poate trăiesc și cu bunici. Din aceste motive am decis să nu redeschidem școlile decât pentru clasele terminale. Elevii nu sunt obligați să meargă la școală Au această oportunitate, dar dacă nu vor, se pot pregăti altfel. Nu este nimeni obligat să meargă! Când dintr-un ciclu întreg merge doar o clasă, se pot realiza condiții de distanțare și igienizare”

„România are acces la un miliard și jumătate de euro din fondurile europene. Vor fi folosiți pentru achiziția de dispozitive medicale, pentru medicamente, pentru sporurile care li se vor da medicilor. Sunt bani pentru noi, pentru români”
- Klaus Iohannis

Ce a discutat Klaus Iohannis cu Donald Trump

„Datele care puteau fi făcute publice au fost date. A fost o discuție foarte caldă, foarte plăcută. Am discutat despe problema ventilatoarelor, i-am spus că avem nevoie. Am discutat despre impactul economic, despre măsurile de relaxare pe care le avem în vedere, despre securitatea flancului estic al NATO. I-am spus foarte franc că noi contăm pe SUA și pe NATO pentru a asigura securitatea”

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO / Cum arată Bucureștiul pe timp de coronavirus

+45 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus:

EXCLUSIV Efectele COVID-19 în Bulgaria: „Nu jucăm fotbal în viitorul apropiat”

COVID-19. Numărul de îmbolnăviri a crescut din nou în Germania, după ridicarea restricțiilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
780708698710213
Razvan Claudiu  •  29 Aprilie 2020, 09:45
Postat de Razvan Claudiu pe 29 Aprilie 2020, 09:44

Se vede IQ-ul din poza! E subunitar!

Se vede IQ-ul din poza! E subunitar! La Catalynn, stelistul!

780708698710213
Razvan Claudiu  •  29 Aprilie 2020, 09:44

Se vede IQ-ul din poza! E subunitar!

catalynn
catalynn  •  29 Aprilie 2020, 00:21

Cine mai asculta prostiile ăstuia!? Uite numai una dintre ele:” In Franta, intr-o provincie s-a deschis experimental scoala si experimentul nu a decurs bine, zeci de elevi au fost testati pozitiv si mai multi dascali au ajuns la ATI", a precizat Iohannis pe 27 aprilie ....... Astăzi: Franta dezminte informatiile prezentate de Iohannis: Sunt false! N-am redeschis experimental nicio scoala, iar elevii nu s-au imbolnavit de COVID-19! :-))))))))))

Vezi toate comentariile (21)
Comentează