GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Laboratorul din Wuhan recunoaște: „Avem 3 tulpini de coronavirus”

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 mai 2020 19:34

Institutul de la Wuhan, China, a recunoscut că deține în laborator 3 tulpini de coronavirus provenite de la lilieci, însă neagă că Sars-CoV-2, virusul cel care a îmbolnăvit peste 5,4 milioane de oameni în întreaga lume, ar fi provenit de acolo. 

Donald Trump, președintele SUA, a susținut în mai multe rânduri că virusul care a lovit planeta în startul anului 2020 provine dintr-un laborator chinezesc. Wang Yanyi, directorul Institutului de la Wuhan, îl contrazice vehement pe Donald Trump, numind afirmațiile sale „pure invenții. Noi nici nu am știut că există virusul până pe 30 decembrie”

Altă tulpină de coronavirus în laborator

Wang Yanyi a recunoscut că există 3 tulpini de coronavirus provenite de la lilieci în laboratorul său, dar susține că niciuna nu ar fi responsabilă de pandemia globală de acum: „Cea mai mare similaritate între o tulpină obținută de noi și SARS-CoV-2 este de 79,8%. E o diferență clară. Cum să plece de la noi ceva ce n-am avut?”.

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre coronavirus:

Unde susține Organizația Mondială a Sănătății că s-a mutat epicentrul pandemiei de coronavirus

Playtech: ȘOC! Simona Halep, UMILITĂ în direct la TV. De la ce a pornit totul: ”Nu are nicio treabă. Poate era pe...


Comentarii (1)
109620883845176
Gabriel Topai  •  25 Mai 2020, 00:57

Au recunoscut 3 tulpini, inseamna ca au zeci de tulpini deja. Astia ne-o coc intr-o buna zi si raman doar ei pe pamant. Este deajuns sa produca vaccin doar ptr. ei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează