GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

LIVE Război în Ucraina, ziua a 4-a » Au început negocierile dintre Ucraina și Rusia, după ce Putin a amenințat cu armele nucleare

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 februarie 2022 20:48 / Actualizat duminica, 27 februarie 2022 21:04

A patra zi a invaziei Rusiei în Ucraina. Armata lui Vladimir Putin continuă asediul asupra principalelor orașe din Ucraina.

UPDATE 20:45 | Primarul Vitali Klitschko: Kievul este încercuit

Conform agenției de presă ucrainiene Nexta, primarul capitalei ar fi anunțat că orașul este încercuit de forțele rusești. Totul are loc în condițiile în care o delegație ucraineană negociază luni cu una rusească pe granița cu Belarus. Într-o declarație pentru Associated Press, fostul boxer Vitali Klitschko, acum primar al Kievului, a anunțat că orice evacuare este imposibilă. 

Garry Kasparov vorbește despre planul de rezervă al lui Putin: „Dacă tot nu a căzut Kievul, asta urmează, fiindcă nu îi pasă”
RUSIA
Garry Kasparov vorbește despre planul de rezervă al lui Putin: „Dacă tot nu a căzut Kievul, asta urmează, fiindcă nu îi pasă”

UPDATE 16:00 » Zelenski acceptă negocierile cu Rusia, la granița Ucrainei cu Belarusul

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a anunțat că acceptă o serie de negocieri cu Rusia. În urma unei discuții purtate cu Aleksandr Lukașenko, omologul lui din Belarus, s-a ajuns la concluzia ca negocierile dintre delegațiile ruse și ucrainene să aibă loc la granița dintre Ucraina și Belarus.

Presa ucraineană susține că negocierile dintre cele două părți au fost deja demarate. 

UPDATE 15:30 » Forțele nucleare ale Rusiei, în alertă, la ordinul lui Vladimir Putin

Vladimir Putin ar fi ordonat intrarea în alertă a forțelor nucleare ale Rusiei, în urma „declarațiilor agresive făcute de statele NATO”, anunță Reuters.

Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major să pună forțele de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă
- Vladimir Putin

Război în Ucraina, ziua a 4-a » Au început negocierile dintre Ucraina și Rusia, după ce Putin a amenințat cu armele nucleare
Numărul de focoase nucleare deținut de marile puteri militare, conform AFP

UPDATE 15:00 » Proteste în Belarus. Oamenii au ieșit pe străzile din Minsk

Cetățenii Belarusului, țară care a luat parte Rusiei la acest război, au ieșit pe străzile capitalei pentru a protesta împotriva acțiunilor guvernului lor de a-l sprijini pe Putin în tentativa de a cuceri Ucraina.

UPDATE 11:00 » Rusia invită Ucraina la negocieri în Minsk, președintele Volodimir Zelenski propune alte orașe

Rusia a invitat Ucraina la negocieri în Belarus, dar președintele Volodimir Zelenski nu este de acord ca discuțiile să se poarte în țara care a luat partea Rusiei în război. Acesta acceptă negocierea, dar propune alte orașe. 

„Am auzit multe discuții despre o întâlnire între Ucraina și Rusia care ar putea pune capăt acestui război și ar putea readuce pacea la noi. Destul de des Minskul este menționat ca loc pentru aceste negocieri. Locația nu a fost aleasă de Ucraina și nici de Belarus. A fost ales de conducerea rusă. 

Dacă nu ar exista acțiuni agresive de pe teritoriul său, am putea vorbi în Minsk, orașul tău. Când era neutră, am vorbit la Minsk. De aceea nu vorbim acum la Minsk. 

Bineînțeles că vrem pace și vrem să ne întâlnim. Vrem să punem capăt războiului. Varșovia, Bratislava, Istanbul și Baku au fost oferite Rusiei. Orice alte orașe sunt bine cu noi atâta timp cât nu există rachete care zboară din această țară”, a declarat Zelenski potrivit CNN.

UPDATE 10:30 » Kiev, din nou sub asediu

Suburbia Troieșcina a Kievului a fost ținta unui atac cu rachetele din partea rușilor. De asemenea, și localitatea Bucha, aflată la vest de Kiev, a fost afectată, o clădire fiind lovită de un proiectil

UPDATE 10:00 » Lupte aprige în Harkov între ucraineni și ruși

Harkov, al doilea cel mai mare oraș al țării, este în acest moment ținta împușcăturilor dintre armata rusă și cea ucraineană. Luptele se dau în centrul orașului. Armata Ucrainei are din nou orașul sub control.

Atenție: imagini dure

UPDATE 8:05 » Armata rusă a intrat în Harkov

Orașul Harkov este asediat de ruși, lucru confirmat de Oleg Sinegubov, șeful administrației regionale din Harkov. Pe străzile din oraș circulă în acest moment numeroase vehicule militare rusești.

„Nu părăsiți adăposturile! Forțele armate ale Ucrainei elimină inamicul. Civililor li se cere să nu iasă în stradă”, a fost mesajul lui Sinegubov, potrivit BBC.

UPDATE 7:05 » Ministrul Apărării din Ucraina: „Nu va exista Europa fără noi”

Oleksii Reznikov, ministrul Apărării din Ucraina, laudă eforturile armatei ucrainene, care continuă să reziste în fața atacurilor rusești.

„Pe măsură ce trece fiecare oră, tot mai mulți oameni înțeleg că niciuna dintre țările europene nu are o asemenea armată. Fără această armată și poporul nostru, Europa nu va fi niciodată în siguranță. Nu va exista Europa fără noi. Nu suntem singurii care credem în victoria noastră”, a declarat Reznikov potrivit kyivindependent.

Explozii masive în Ucraina

În noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, armata rusă a atacat orașul Harkov, acolo unde au trimis mai multe bombe, aruncând în aer o conductă de gaz.

Nici orașul Vasilkov nu a scăpat. Rușii au atacat un depozit de carburant, provocând un incendiu uriaș.

Kievul este în continuare sub asediu. În timpul nopții au avut loc bombardamente masive, fiind lovit un mare depozit de produse petroliere aflat la marginea Capitalei.

VIDEO Se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

Citește alte știri de actualitate:

Torje, despre războiul din Ucraina: „Toți suntem datori cu o moarte!”
Rapid - Dinamo 1-1
Torje, despre războiul din Ucraina: „Toți suntem datori cu o moarte!”
Mesajul bielorosului Vasili Hamutovski, după evenimentele dramatice din Ucraina: „Vor plăti și pe pământ, și în fața lui Dumnezeu!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Mesajul bielorosului Vasili Hamutovski, după evenimentele dramatice din Ucraina: „Vor plăti și pe pământ, și în fața lui Dumnezeu!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
ripensistu
ripensistu  •  28 Februarie 2022, 10:30

Inchisoare pe viata pentru Putin, criminalul controlat de comunistul Xi Jinping si Ucraina urgent in NATO si UE, nimanui nu ar trebui sa ii pese de ce spune o tara neinsemnata ca si Rusia.

mandpv964
mandpv964  •  27 Februarie 2022, 20:02
Postat de xclx. pe 27 Februarie 2022, 17:24

Sa nu mai vorbim de faptul ca in toate vide-urile vezi unitati rusesti singure . Nimic coordonat nu vezi... Sa nu mai vorbim de soldati prind de ucrainieni... arata ca niste homeless imbracati in uniforma ...

Amice, ai auzit de arsenalul razboiului informational? Cam ce s - a intamplat in Romania, in 89.. 60 de mii de morti la Timisoara, plus poze cu cu cadavre cusute cu sarma. Martie 90, Targu Mures, roman stalcit in bataie de unguri, in mass media"ungur linsat de romani "Nu mai puneti botul...

xclx.
xclx.  •  27 Februarie 2022, 17:24
Postat de leu.mr pe 27 Februarie 2022, 11:19

"Harkov este asediat de ruși" ... apoi ... "Pe străzile din oraș circulă numeroase vehicule militare rusești." - pai ori e asediat ori este deja ocupat ????? E straniu de ce rusii nu bombardeaza masiv doar au cea mai buna artilerie din lume...probabil se tem ca ar fi prea multe victime civile...

Sa nu mai vorbim de faptul ca in toate vide-urile vezi unitati rusesti singure . Nimic coordonat nu vezi... Sa nu mai vorbim de soldati prind de ucrainieni... arata ca niste homeless imbracati in uniforma ...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează