GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS / Ludovic Orban și Nelu Tătaru, ședință la Ministerul Sănătății: „Închiderea școlilor a dat rezultate”

Orban și Nelu Tătaru s-au salutat într-un mod inedit // Captură Digi 24
Orban și Nelu Tătaru s-au salutat într-un mod inedit // Captură Digi 24

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 martie 2020 10:23

Ludovic Orban, prim-ministrul României, și Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, s-au întâlnit în această dimineață pentru a discuta din nou despre măsurile care vor fi luate în contextul pandemiei de coronavirus. 

Cei doi au ales o modalitate inedită de a se saluta în momentul în care au ajuns la Ministerul Sănătății. La finalul ședinței, cei doi au oferit declarații în fața jurnaliștilor. 

„România, încă din primul moment, a luat măsuri serioase pentru prevenția răspândirii coronavirusului. Dacă n-am fi luat măsuri severe de carantinare sau izolare la domiciliu, răspândirea ar fi fost mult mai mare. 

Am luat aproape toate măsurile înaintea altor țări care erau și mai afectate de coronavirus. Iată că închiderea școlilor a dat rezultate. Vorbesc și despre protejarea persoanelor în vârstă, care a fost o preocupare pentru noi. Numărul de persoane în vârstă îmbolnăvite e mai mic decât cel din alte țări”, a declarat Ludovic Orban. 

Nelu Tătaru: „Vor veni săptămâni grele, dar vom ieși întăriți de aici” 

„La nivel local, trebuie schimbate multe lucruri. Ca minister, avem două direcții: prevenția și tratarea pacienților care au COVID, dar și tratarea pacienților care n-au manifestat până acum simptomele acestei infecții. 

Personalul medical va avea prioritate la testarea care va urma. Vor veni și săptămâni mai grele, dar vom trece peste această perioadă și vom ieși întăriți” - Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

VIDEO // România a depășit pragul de 1.000 de persoane infectat

Citește și alte știri despre coronavirus:

Epidemiologul Molnar Geza ne avertizează, în plină pandemie de coronavirus: „Avem un obicei prost, ar trebui să evităm acele alimente”

EXCLUSIV Ce face Adrian Motoacă, fost medic la Dinamo, în timpul pandemiei de COVID-19: „Sunt pe baricade” » Sfaturi pentru jucătorii și cluburile din Liga 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
908074729289300
Radulescu Aurel  •  27 Martie 2020, 13:17

Pai,nu zicea tot el acum 3 saptamani,sa nu inchidem scolile?? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  27 Martie 2020, 13:13

Se salută de parcă ar fi ospătari purtînd șervetul ...

valyomanid4
valyomanid4  •  27 Martie 2020, 11:46

Orban nu scapa ocazia sa se contreze cu Firea, dar mai ales cu specislistii in boli infectioase, de exemplu cu Strainu Cercel privind testarea rapida aleatorie a unui numar de 1500 de bucuresteni.. E posibil ca astazi da spuna ca declaratiile lui au fost interpretate gresit, ba e in stare sa spuna ca e fake news cum a facut dupa ce tot poporul roman a auzit cum presedintele Iohannis a spus ca toate persoanele peste 65 de ani nu AU VOIE sa iasa din casa ..:)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează