GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

PSD îi pune condiții lui Klaus Iohannis: „Altfel, nu vom vota prelungirea stării de urgență!”

Marcel Ciolacu. Sursă foto: Facebook
Marcel Ciolacu. Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 14 aprilie 2020 07:42

Președintele Klaus Iohannis e așteptat să anunțe oficial prelungirea stării de urgență, dar se lovește de opoziția venită din partea PSD-ului, care solicită Guvernului unele garanții.

  • CONTEXT: Conform legilor în vigoare, președintele poate prelungi durata stării instituite cu acordul Parlamentului. De asemenea, acesta poate recurge la măsuri precum extinderea sau restrângerea ariei de aplicare a decretului Parlamentul trebuie să încuviințeze măsura de prelungire a stării de urgență în cel mult cinci zile de la adoptarea deciziei. 
  • În cazul în care parlamentarii decid împotrivă, Klaus Iohannis este nevoit să revoce de îndată decretul, măsurile încetând imediat.

Într-o postare publicată pe contul său de Facebook, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a explicat de ce nu e de acord cu prelungirea stării de urgență, decretată pentru prima oară în România pe 14 martie. 

„PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În același timp însă, cred că toți românii așteaptă o perspectivă clară de la președintele Iohannis și de la Guvern. Care este perspectiva?! Asta așteaptă oamenii și mediul de afaceri de la președintele Iohannis și de la Guvern! 

Ei și-au îndeplinit obligațiile cetățenești: au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență?! Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute

În aceste condiții, prelungirea stării de urgență fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală. Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Măsurile pe care PSD le așteaptă din partea Guvernului:

  • „Transparentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență;
  • Plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice ;
  •  Măsurile economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor, păstrarea locurilor de muncă și limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!);
  • Proiectele majore de investiții pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia;
  •  Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență în agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație.

15 aprilie - 16 maiva fi perioada viitoarei stări de urgență din România

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri de actualitate din România:

Mircea Sandu, interviu exploziv de la Nisa, din izolare: „Statul a acceptat să nenorocească judeţe, apoi i-a trimis pe cei din diaspora înapoi” + „Se va termina cu finanțarea locală către fotbal”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
2612838425640579
Pascal Dena  •  14 Aprilie 2020, 16:17
Postat de romulus65 pe 14 Aprilie 2020, 12:43

Lasa ca o sa fie bine peste doua-trei luni cand nu o sa mai bani sa platesti facturile si mancarea. Nu o sa mori din cauza virusului dar o sa mori de foame.

Pensionarii, somerii tehnici, asistatii sociali si capsunarii cu economii au bani, stai tu linistit cu piticul tau pe creier ca nu moare nimeni de foame. Iar in cazurile celor ce nu au venit deloc si nici nu au asistenta sociala, pot aplica, pt. ca in cazul de fata asta e scopul sistemului. Dupa incetarea starii de urgenta poate fiecare pleca la munca unde poate.

10217688366940441
Pistolea Alexandru  •  14 Aprilie 2020, 12:54

Imbecilii astia din PSD sunt intr o amnezie totala.Pai bai *** nu voi ati condus Romania atatia ani.Din cauza voastra ***,hotilor si toata lista de invective, suferim acum.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romulus65
romulus65  •  14 Aprilie 2020, 12:43
Postat de ares321 pe 14 Aprilie 2020, 11:38

psd si alde vor extinderea pandemiei in casele romanilor! Asta se va intampla daca nu se prelungeste starea de urgenta.

Lasa ca o sa fie bine peste doua-trei luni cand nu o sa mai bani sa platesti facturile si mancarea. Nu o sa mori din cauza virusului dar o sa mori de foame.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează