GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Ordonanța militară numărul 12 » Ministrul Marcel Vela: „Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava”

Marcel Vela, Ministrul de Interne
Marcel Vela, Ministrul de Interne

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 mai 2020 22:11

Marcel Vela (56 de ani), Ministrul de Interne, a susținut o declarație de presă, în care a anunțat o nouă serie de măsuri, luate în contextul unei noi ordonanțe militare.

Starea de Urgență instituită în România ca urmare a pandemiei de COVID-19 va ajunge la final vineri, 15 mai. În acest context, Marcel Vela a anunțat o nouă Ordonanță de Urgență: a 12-a. 

„Din această seară, se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă, formată din următoarele 8 comune: Adâncata, Salcia, Ipotești, Posanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți, Șimitocul-Dragomirnei. Aș dori să mulțumesc compatrioților din județul Suceva pentru efortul și dăruirea lor din această perioadă”, a precizat Marcel Vela. 

„Îmi doresc să vorbesc atât ca Ministru, cât și ca simplu cetățean: toate mesajele care au venit către dumneavoastră nu au făcut altceva decât să consolideze acest zid împotriva unui inamic invizibil și extrem de agresiv. Mai mult decât atât, ne-a făcut să realizăm că nu suntem puternici decât împreună. În această perioadă grea am arătat mai mult ca niciodată că putem fi uniți. Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea celor apropiați sufletului nostru în fiecare clipă. Cu toții am găsit puterea pentru a ne aduna și a fi responsabili”, a adăugat acesta.

Marcel Vela: „Vă mulțumesc pentru că ați respectat Ordonanțele Militare”

„Cu toții ne-am adaptat continuu și constant. În această luptă nu a existat de multe ori o schiță, pentru că nu a mai fost un asemenea război și preziviunea unui deznădământ exact, pentru că dușmanul a fost invizibil, extrem de periculos și agresiv. Poate că au existat foarte multe momente în care fiecare dintre noi au fost uimiți de acest pericol care pune viața la încercare. 

Vă asigur că au fost în schimb momente în care întotdeauna ne-am gândit la binele dumneavoastră și la cum putem face pentru a resimți cât mai puțin această bătălie. Vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți parte a acestei lupte împotriva unui coronavirus care uimește întreaga lume medicală. Vă mulțumesc pentru că ați respectat Ordonanțele Militare. Ca Ministru al Afacerilor Interne pot să vă garantez că  vom trece cu bine și peste aceasta”, a declarat Marcel Vela.

România intră în Stare de Alertă

Din 15 mai, România iese din starea de urgență și intră în cea de alertă. În aceeași zi, vor intra în vigoare primele măsuri de relaxare. Proiectul de lege care cuprinde cadrul legislativ din starea de alertă a fost votat astăzi de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, şi merge la promulgare la preşedintele României. 

După promulgare, legea va intra în vigoare la trei zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că nu se va aplica din 15 mai, când se ridică starea de urgenţă în România.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică!

Citește mai multe știri:

Ultima oră » Bilanț în România: 16.002 de cazuri de COVID-19 confirmate » 7.961 de persoane s-au vindecat

„Nu pot trece peste asta. E o imagine sfâșietoare” » Cum arată cursurile la grădinițele din Franța

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
2725704907478085
Calin Petrus  •  13 Mai 2020, 22:57

Și ce se va întâmpla în aceste 3 zile, după data de 15 mai, pana cd va întra starea de alerta? Ne vom conforma stării de urgenta sau avem libertate?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează