GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  GUVERN

Marius Humelnicu, fostul fotbalist propus la Ministerul Economiei, înlocuit de pe lista de miniștri! GSP a scris despre meciul suspect în care a jucat

Marius Humelnicu
Marius Humelnicu

Articol de GSP - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 15:43 / Actualizat marti, 23 noiembrie 2021 16:23

Marius Humelnicu (44 de ani), fost fotbalist la Oțelul Galați, actor principal într-un meci suspectat de blat din Liga 1, despre care GSP.ro a scris luni, a decis să se retragă din cursa pentru funcția de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR la sugestia conducerii partidului din care face parte, PSD.

Luni, social-democrații l-au ales pe Marius Humelnicu, fost fundaș dreapta la Oțelul Galați, drept propunerea inițială pentru postul de ministru al Economiei în cabinetul Ciucă. La o zi distanță, fostul fotbalist a decis să renunțe la cursa pentru fotoliul de ministru, potrivit unui comunicat remis de biroul de presă al PSD. 

Decizia sa a venit cu doar câteva ore înainte ca prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, să depună oficial lista miniștrilor la Parlament.

Humelnicu a invocat motive personale: „Am decis să renunţ la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Economiei din motive personale şi să continui să sprijin îndeplinirea programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din organizaţia PSD Galaţi pentru onoarea de a mă propune în funcţia de ministru al Economiei şi colegilor mei din partid”. 

Potrivit Libertatea, decizia lui Humelnicu a venit după ce liderii din PSD au decis să-i retragă sprijinul. 

Marius Humelnicu, ministrul propus al Economiei, a jucat un singur meci întreg în Liga 1, suspect de blat: „Onoarea celor fără de onoare”
GUVERN
Marius Humelnicu, ministrul propus al Economiei, a jucat un singur meci întreg în Liga 1, suspect de blat: „Onoarea celor fără de onoare”

Marius Humelnicu, fostul fotbalist propus la Ministerul Economiei, va fi înlocuit 

În locul lui Humelnicu va fi propus Florin Spătaru, director la Șantierele Navale Damen Mangalia.

Luni, întrebat de propunerea pentru Ministerul Economiei, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus: „Vorbiți de domnul Humelnicu? Senatorul de Galați? Care este președintele comisiei de... IT din Senat, comisie decizională? Am înțeles că este inginer și are toată susținerea noastră pentru acest domeniu. Veți vedea, va veni în fața dumneavoastră și veți afla. Sper să fie un ministru pe așteptările românilor”. 

„A venit din partea organizației Galați. Așa funcționează un partid. Pe dvs. când vă urcă în trepte, nu e același sistem? Vă recomandă șeful”, a adăugat Ciolacu.

Istoria lui Marius Humelnicu în fotbal

Marius Humelnicu, fost fundaș dreapta la Oțelul Galați, a jucat doar două meciuri în prima ligă din România.

El a debutat în campionat pe 4 martie 2000, când antrenorul Țiți Dumitriu l-a titularizat contra celor de la Rocar. Din apărarea Oțelului mai făceau parte nume mult mai cunoscute: Pelin, Tofan, Haraga - ultimul înlocuit cu Mozacu.

Humelnicu nu mai era neapărat un tânăr de perspectivă. Mergea pe 23 de ani, primele sezoane fiind jucate în liga a doua, la Dunărea, cealaltă echipă din oraș.

Rocar s-a impus cu 3-2, însă meciul a fost aspru criticat în cele două cronici din principalele ziare de sport din țară, Gazeta Sporturilor și ProSport.

Primul meci jucat de Humelnicu în Divizia A, suspectat de blat

GSP i-a dat nota 3 lui Humelnicu, notă primită de toți fotbaliștii de pe teren, iar jurnalistul care a semnat cronica a titrat „Onoarea celor fără de onoare”. Motivul, meciul a fost suspectat de blat.

„Rocar și Oțelul au refuzat fotbalul, alegând farsa”, a adăugat jurnalistul Andrei Bălan. „Ecranizare răsuflată”, a conchis în cronica partidei.

ProSport i-a dat lui Humelnicu o steluță, echivalentă notei 4. Cristian Costache, jurnalistul care a radiografiat partida, a încheiat cu concluzia spectatorilor prezenți la partidă: „Hai, bă, că-i vrăjeală”.

Humelnicu a mai jucat un singur meci în prima ligă, conform statisticii GSP. Un minut pe finalul partidei din 22 martie cu FC Național, 2-0, când a fost introdus la trecerea timpului, pentru conservarea unui rezultat valoros.

Conform cifrelor culese de Romeo Ionescu, statistician care a colaborat cu GSP și ProSport, Humelnicu și-a continuat cariera la Cimentul Fieni (B), Dacia Unirea Brăila (B), Inter Gaz București (B), cu un scurt intermezzo de doi ani în Azerbaidjan, unde a jucat pentru necunoscuții de la Şahdağ Qusar FK și 4 meciuri la Gabala, formație mai cunoscută din țara ex-sovietică.

Statisticile nu conțin anii 2000-2002, în care, cel mai probabil, Humelnicu a jucat în eșalonul terț din România.

În total, conform statisticilor, el are 2 jocuri în Divizia A și 124 în Divizia B. A marcat și 11 goluri în cel de-al doilea eșalon.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
bodrin
bodrin  •  23 Noiembrie 2021, 17:56

Iată rezolvarea problemelor! Cum s-a dovedit că nici "politicienii" noștri , nici cei cu patalamale de studii prin străinătățuri nu sunt în stare de nimic, toate posturile importante, din guvern și de pe lângă acesta, ar trebui date fotbaliștilor din liga întâi și a doua, de ce nu. Nu au cineștiece rezultate în fotbal, dar pot fi pricepuți la Finanțe, în primul rând, la Economie, la diriguit Munca, Apărarea (nu atacul), nu mai zic la Protecție Socială și chiar la Cultură (parțial) și la celelalte! Hai băieții!

2331007223636968
Victor Teneslav  •  23 Noiembrie 2021, 16:47

Edvard Beneš, președinte al Cehoslovaciei înainte și după al doilea Război mondial, președinte în exil în timpul războiului, a jucat la Slavia Praga, cu un secol inainte înainte de a ajunge acolo N. Stanciu. Wikipedia zice ca Humelnicu era mijlocas.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  23 Noiembrie 2021, 16:22

I-ati facut un mare "serviciu", interzicandu-i accesul la un ministeriat!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează