GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RUSIA

Medicamentul din Rusia donat de Becali, apreciat de spitalele românești: „E blând, fără reacții adverse” » De ce nu mai au acces spitalele la el

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de - Publicat vineri, 06 noiembrie 2020 12:33 / Actualizat sambata, 07 noiembrie 2020 14:27

Mulți au ridicat din sprâncene când Gigi Becali a anunțat în aprilie că aduce un medicament din Rusia pentru a trata pacienții de COVID-19 din România, dar spitalele au apreciat ajutorul dat, fiind un medicament ieftin, și l-au folosit. Totuși, a urmat o situație contradictorie: Arbidol nu mai poate fi importat de spitalele românești, nefiind aprobat în UE. 

„Nu mai cumpăr măști pentru spitale pentru că se ocupă statul de asta. Dar am vorbit din nou cu fata domnului Streinu Cercel și am comandat un medicament care nu mai există. Era foarte bucuroasă că am reușit pentru că nu mai e acest medicament. Se numește Arbidol. L-am comandat și l-am plătit deja. Aduc 100.000 de bucăți din Rusia”, declara Gigi Becali la Pro X, în urmă cu 6 luni, când România era în izolare.

Finanțatorul FCSB ar fi folosit Arbidol să își trateze și mama, care s-a infectat cu COVID-19. Specialiștii de la mai multe spitale românești care l-au folosit îl descriu drept „blând”, fără reacții adverse importante și accesibil ca preț, conform Libertatea, iar donațiile lui Becali au fost binevenite. 

„Este unul dintre cele mai blânde antivirale pe care le-am folosit împotriva COVID-ului”, spune dr. Andrei Vâţă, de la Spitalul de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi. Asta, deși lumea științifică se îndoiește în continuare de eficiența medicamentului rusesc. 

„Becali era în ciorapi de lână cu nepoata lui Gheorghiu-Dej” » Povestea uluitoare confirmată de patronul FCSB: „O zic fiindcă am auzit că e divorțată”

Totuși, există o contradicție. Arbidol este fără licență în UE și nu poate fi importat de instituțiile românești. Unii români, cu statut de persoană fizică, au vrut să-l aibă la îndemână, dar li s-a refuzat coletul în vamă, notează Libertatea, care a întrebat fără succes autoritățile de ce Gigi Becali a reușit să-l importe, iar alții nu.  

Ce este Arbidol: fără licență în UE, SUA și Marea Britanie

 „Arbidol conține ca substanță activă umifenovir, un medicament antiviral dezvoltat în Rusia la sfârșitul anilor 1980. Este utilizat și prescris ca un tratament profilactic și pentru răceală. Sute de milioane de doze se vând anual. Medicamentul nu are însă licență pentru SUA, UE și Marea Britanie”, potrivit evz.ro.

EXCLUSIV Dezvăluire inedită: „Îmi e dragă Anamaria Prodan, am fost mai apropiați în America. Dar dacă o luam de nevastă, ne omoram!”

Mihai Mironică, dezvăluiri incredibile: „Gigi Becali m-a înjurat o oră! Mi-a spus că nepotul lui mă va duce în pădure”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
3533162720102835
Iordache Diaconu  •  14 Ianuarie 2021, 18:18

Este f. bun, l-am folosit personal desi nu aveam febra am avut tensiune aprox180-190, sangerari nazale, ameteli, amorteli si nimeni nu stia ce am.D-ul Gigi Becali este un om bun, sigur ar tb. sa ne rugam pt. el, personal nu a facut rau nimanui dar bine Da.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  07 Noiembrie 2020, 10:49

Ce mizerie! Un medicament bun și ieftin nu poate intra în UE din cauză că lezează interesele mafiei medicamentelor! Cam asta e UESSR!

johnwick
johnwick  •  07 Noiembrie 2020, 10:10
Postat de prapadlafcsb1 pe 07 Noiembrie 2020, 08:08

Specialiștii spun ca e accesibil ca preț... cât au plătit acești specialiști pe el?...mai degrabă e moca...

nici chiar moca. in Ucraina am dat echivalentul a cam 90 ron cutia

Vezi toate comentariile (14)
Comentează