GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS / Mesajul tulburător al unui doctor român din Italia: „Mi-e frică, mi-am scris testamentul”

Mesajul tulburător al unui doctor român care înfruntă pandemia de coronavirus din Italia
Mesajul tulburător al unui doctor român care înfruntă pandemia de coronavirus din Italia

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 martie 2020 13:13

Cunoscutul DJ Silviu Andrei, fost colaborator al Radio ZU, a postat pe Facebook un mesaj emoționant primit de la o rudă, medic în Italia.

"Sunt eu Silviule, acestea sunt fotografii de pe un câmp de luptă. Combat în fiecare zi, pentru cel puțin 12 ore cu un dușman necunoscut. Suntem în război... Persoane ce mor... Repede, singuri, sufocați de o pneumonie interstitială bestială. Nu sunt reguli... 

Se îmbolnăvesc toți. Și mai tineri și mai bătrâni. Ieri a murit cumnatul unei colege. 62 ani, fără patologii. Aseară, în tura de noapte, alți 3 erau grav... Nu știu ce să mai cred. Mi-e frică, mi-e frică cu adevărat. Când ajung acasă încerc să mă izolez. Nu mai dorm în aceeași camera cu Cristi și asta mă doare. Căci am nevoie de suport, de îmbrățișări. Nu o îmbrățișez pe Iris, dezinfectez încontinuu tot!

E un coșmar, chiar și atunci când va fi terminat, vor rămâne în mine multe găuri, spații moarte de durere! Oricum mi-am scris testamentul... Important e ca Iris să nu rămână singură. Nu glumesc. Dar poate, un sistem genetic și imunitar valid și robust mă pot salva", a fost mesajul primit.

"Silviule nu subevalua situația. Rămâi în casă, nu avea contacte la mai puțin de 2-3 metri distanță, pune-ți masca când ieși, mănâncă regulat și sănătos... Consuma multe citrice și evită alcoolul..."
mesajul primit de Silviu Andrei

Italia este în prezent ţara care a plătit cel mai mare tribut pandemiei. Bilanțul epidemiei de coronavirus a înregistrat o ușoară ameliorare. Dar cifrele rămân în continuare devastatoare! În total, Italia are peste 80.000 de persoane infectate și 8.200 de decese de la startul pandemiei.

Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj). Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 17.453 de teste, din care 1.006 în unități medicale private.

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

VEZI ȘI:

CORONAVIRUS / Primarii din Italia, apel disperat către cei care încalcă restricțiile: „Cine dracu' o să vă admire părul aranjat în sicriu?”

Epidemiologul Molnar Geza explică de ce nu vom avea prea curând vaccin împotriva COVID-19 + lasă coronavirusul sechele pulmonare iremediabile?

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maccsero
maccsero  •  27 Martie 2020, 16:48

Hai, că nu-i chiar aşa de rău. În Italia nu doar se trăieşte, dar se şi moare mai bine decât în România. Şi înlocuirea nu-i o problemă: se găseşte imediat alt medic român care să-i ia locul. Statul la noi e generos cu diplomele gratuite de medicină, inginerie etc. ale viitorilor emigranţi. Trebuie să avem grijă de aliaţii noştri occidentali, aşa cum şi ei au grijă de noi...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează