GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS / Discursul fără precedent al lui Nayib Bukele, președintele din El Salvador: „Când n-o să mai puteți respira, contul bancar nu va mai fi important”

Nayib Bukele e președinte în El Salvador din 2019
Nayib Bukele e președinte în El Salvador din 2019

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 martie 2020 07:00

În plină pandemie de coronavirus, Nayib Bukele (38 de ani), președintele statului El Salvador, a fost protagonistul unui discurs care face înconjurul rețelelor de socializare. 

Bukele, președinte în El Salvador din 2019, s-a adresat Guvernului zilele trecute, anunțând măsurile pe care le ia pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Deși reprezintă o figură politică destul de controversată în țara sa, speech-ul acestuia s-a bucurat de multă admirație în spațiul online. 

Conform viziunii acestuia, sănătatea, nu economia, ar trebui să fie prioritatea în perioada imediat următoare.

CORONAVIRUS / Nayib Bukele: „Nu încercați să profitați de criză, altfel vă închidem afacerile!” 

„Am decis să suspendăm plata la energie electică pe 3 luni, plata la apă pe 3 luni, așa cum facem și cu energia electrică. Suspendăm pe 3 luni plățile la telefon, TV și internet. Înghețăm plățile la creditele ipotecare. Vom suspenda și chiriile timp de 3 luni. Dacă aveți un credit de 30 de ani și deja ați achitat 13 ani, aceste 3 luni vor fi diluate fără dobândă și penalizări.

Vor exista bani pentru ajutoare, pentru construcția spitalelor, pentru a cumpăra medicamente, pentru a angaja personal, pentru investigații. Vom impune unele prețuri pentru orez, fasole, ouă, lapte, carne pentru ca populația noastră să cumpere fără să existe vreun abuz. Așa că facem un apel ca prețurile să nu fie ridicate, nu încercați să profitați de criza poporului nostru pentru că o să vă închidem afacerile”.

CORONAVIRUS / Nayib Bukele: „Când n-o să mai puteți respira, contul bancar nu va mai fi important” 

„Voi duce la dubă pe oricine atinge un bănuț. Sunt antreprenori preocupați că o să înregistreze minusuri în această perioadă. Aveți bani pentru a trăi 10-20 vieți, asta înseamnă că nu o să trăiți suficient ca să-i cheltuiți! Gândiți-vă că trebuie să trăiți. 

Când o să fie nevoie de un pat la spital și nu o să puteți respira, cel mai important n-o să fie contul bancar! Ce o să vă doriți o să fie un ventilator medical. Deci nu vă gândiți că o să pierdeți 20% din capital! Mulțumește-te că ești viu și că mai ai celălalt 80%. (...) Gândiți-vă la familia voastră, nu vă gândiți că sunteți imuni pentru că nimeni nu este imun. Vedem că și tinerii se îmbolnăvesc, inclusiv nou-născuții pot face coronavirus” -  mesajul președintelui Nayib Bukele, potrivit AS.

Niciun mort de coronavirus în El Salvador 

Până acum, în statul din America Centrală au fost înregistrate 13 cazuri de coronavirus, fără să fie consemnat vreun deces.

Președintele Nayib Bukele a stopat adunările publice de mai mult de 500 de persoane, a restricționat numeroase călătorii în afara țării și a închis școlile.

VIDEO // Variantă uluitoare! UEFA vrea să abandoneze Liga Campionilor și Europa League

Citește și alte știri despre coronavirus:

SUA e țara cu cele mai multe cazuri de coronavirus » A depășit China și Italia, iar ritmul de creștere este unul alarmant

Cum se fac bani în vremuri de coronavirus » Metoda găsită de un club: „Dai 100 de euro și o scoți la înghețată”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
248373229861584
Dumitrusunica Dumitrusunică  •  27 Aprilie 2020, 19:56

Are multă dreptate și înțelepciune președintele Bekele! Iar în legătură cu deținuții criminali, om integru Bekele, nu-i pupă pe frunte cum fac ai noștrii în special justiția și politicienii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează