GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Nelu Tătaru, anunțul momentului în România: ce se întâmplă cu starea de alertă și legea Carantinei

Nelu Tătaru a anunțat prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile
Nelu Tătaru a anunțat prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile

Articol de - Publicat marti, 14 iulie 2020 21:11 / Actualizat marti, 14 iulie 2020 21:37

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a participat astăzi la o ședință-maraton la Senat. După 6 ore de discuții, Tătaru a oferit o nouă serie de precizări în contextul epidemiei de coronavirus din România. 

Nelu Tătaru a afirmat, după ședința din Senat în care s-au discutat și noile condiții ale Legii Carantinei, că starea de alertă din România va fi prelungită pentru următoarele 30 de zile. Guvernul Orban va prelungi mâine starea de alertă pe tot teritoriul țării, anunță Libertatea.

Nelu Tătaru, detalii despre Legea Carantinei

În ceea ce privește Legea Carantinei, ministrul Sănătății din România a declarat că persoanele testate pozitiv vor fi internate timp de 48 de ore. 

  • În plus, minorii cu părinți infectați cu COVID-19 vor rămâne în grija rudelor de până la gradul patru, anunță Digi 24. Cea mai importantă modificare propusă e aceea ca persoanele asimptomatice să fie evaluate timp de 48 de ore în spital. 

„Am luat fiecare articol, am adus argumentele Ministerului Sănătății și ale mele. Sper ca în continuare ședința și votul care vor urma să meargă pe același parcurs discutat, având în vedere carantinarea, izolarea, internarea.

Fiecare pacient își va face o evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică și medicul curant va avea posibilitatea să-și susțină diagnosticul pe care îl pune la un momentul dat. După 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu, cu izolare până la 14 zile, dacă mă refer la COVID. Pentru cei simptomatici, în funcție de simptome, se va decide prelungirea internării până la vindecare sau până devine asimptomatic”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Digi 24.

Coronavirus în România, 14 iulie 2020: 

  • Coronavirus România, INFORMAȚII OFICIALE - Ora 13:00: Până astăzi, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
  • 637 noi cazuri de îmbolnăvire au fost depistate în ultimele 24 de ore
  • Numărul deceselor a ajuns la 1.931 de persoane;
  • La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.
  • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 868.478 de teste.
  • 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Ultimele noutăți despre epidemia de coronavirus din România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
archibald
archibald  •  15 Iulie 2020, 12:19

Tataru ca tataru... calca totul in picioare, incendiaza, siluieste, jefuieste! ce cauta el pe pagina de sport?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close