GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății, lămuriri importante despre tutun » Crește sau nu riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 dacă fumezi?

Fumătorii sunt mai predispuși să dezvolte forme de COVID-19, spune OMS. foto: Guliver/Getty Images
Fumătorii sunt mai predispuși să dezvolte forme de COVID-19, spune OMS. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 14 mai 2020 08:07

COVID-19. Printre numeroasele polemici declanșate de la apariția pandemiei de coronavirus, una dintre ele a avut legătură cu consumul de tutun.

Studii ale unor cercetători sau unele materiale apărute pe internet au încercat să demonstreze că fumătorii pot fi mai feriți de riscul infectării cu noul tip de coronavirus. Doar că aceste teorii au fost demontate de ultimul comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății, care reiterează riscurile majore la care fumătorii sunt supuși. 

„Fumatul este un factor de risc cunoscut pentru multe infecții respiratorii, iar acesta poate produce creșterea severității bolilor respiratorii. O revizuire a studiilor efectuate de experții în sănătate publică ai OMS identifică faptul că fumătorii sunt mai susceptibili să dezvolte boli severe asociate COVID-19 decât nefumătorii.

COVID-19 ese o boală infecțioasă care atacă în primul rând plămânii. Fumatul afectează funcția pulmonară, îngreunând organismul să combată coronavirusurile și alte boli.(...) OMS îndeamnă cercetătorii, oamenii de știință și mass-media să fie precauți cu privire la amplificarea afirmațiilor neprobate conform cărora tutunul sau nicotina ar putea reduce riscul de infectare cu COVID-19.

În prezent, nu există informații suficiente pentru a confirma vreo legătură între utilizarea tutunului sau nicoteniei și tratamentul pentru COVID-19”, se arată în comunicatul emis de OMS

VIDEO. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește și alte știri despre coronavirus:

VIDEO Au riscat și au deschis sălile de sport, dar au luat niște măsuri excepționale » Imagini tari

 EXCLUSIV Trecutul neștiut al lui Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulți bolnavi de COVID-19: căpitan în naționala de fotbal care a luat bronzul la un turneu final + 3 povești inedite

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează