STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

VIDEO Imagini impresionante de la Vatican » Papa Francisc s-a rugat pe ploaie în Piața Sf. Petru pentru întreaga planetă

Articol de — Vineri, 27 Martie, 20:37

Omenirea trece prin momente extrem de dificile din cauza pandemiei de coronavirus. În această seara, Papa Francisc a decis să țină o rugăciune specială în Piața Sfântul Petru din Vatican.

Dar pe o esplanadă a Bazilicii Sf. Petru goală! Fără oameni, doar cu câteva forțe de ordine care păzeau imensa piață. Suveranul Pontif s-a rugat pentru sfârșitul pandemiei și pentru protejarea întregii omeniri.

"Suntem în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, însă în același timp importanți și necesari. Cu toții suntem chemați să vâslim împreună, fiecare dintre noi având nevoie să-l alinăm pe celălalt", a spus acesta.

Papa a decis să rostească de pe un podium binecuvântarea Urbi et Orbi, pentru a proteja întreaga planetă de pandemia de coronavirus. Binecuvântarea Urbi et Orbi o dă numai Suveranul Pontif, iar acest lucru se întâmplă de obicei doar în ziua alegerii sale ca urmaş al Sfântului Apostol Petru, în ziua de Paşti şi în ziua de Crăciun.

"În numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt. Să ne rugăm... Dumnezeule Atotputernic, uită-te la dureroasa noastră condiție, ocrotește-i pe fiii tăi și deschide calea vocilor noastre către speranță. Pentru că simțim în sufletul nostru prezența Ta de Tată. Pentru Cristos, Dumnezeul nostru!"
Papa Francisc

+6 FOTO

Zilele trecute, Papa Francisc a donat 30 de dispozitive de ventilaţie şi monitorizare respiratorie unor spitale aflate în regiunile cele mai grav afectate de pandemia de coronavirus. Vaticanul nu a precizat spitalele în care vor ajunge aceste dispozitive medicale, nici dacă acestea se află în alte ţări decât Italia.

Dezastru în Italia: 969 de decese într-o zi!

Italia a anunţat vineri o creştere de aproape 1.000 de decese într-o zi, un bilanţ pe care nicio altă ţară nu l-a mai atins până acum, conform datelor oficiale ale Protecţiei Civile. Au fost înregistrate 4.401 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, faţă de 4.492 joi, persoane decedate sunt 969 dintr-un total de 9.134, iar cei vindecaţi sunt în număr de 589. Numărul persoanelor decedate este cel mai mare de până acum. Italia a înregistrat 86.498 de persoane infectate cu coronavirus.

VEZI ȘI:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (8)

gintonic  •  30 Martie 2020, 09:53

Asa cum spun si italienii greu incercati perioada aceasta, Papa sa bage mana in vistieria Vaticanului ca dispun de 10 miliarde de euro!!... si sa cumpere aparate de respiratie, masti, halate, hrana si tot ce mai este nevoie !!!

babacloanta  •  29 Martie 2020, 21:47

calugarii de la muntele Atos simil de credinciosi sa rugat impreuna ..Prea Fericitul Daniel Patriarhul bsericii ortodoxe Romane se roaga neincetat pt toti ....

maccsero  •  28 Martie 2020, 12:05

Uf! Am scăpat de virus. Mii de mulţumiri, Sanctitate!

Vezi toate comentariile (8 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1