GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Pot participa la slujba de Înviere la biserică? Pot să iau Lumină de la biserică? DSU explică regulile din noaptea de Înviere

Lumina Sfânta la Sfântul Mormânt, în 2013, foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Lumina Sfânta la Sfântul Mormânt, în 2013, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 17:23

Departamentul pentru Situații a publicat mai multe răspunsuri la întrebările legate de Slujba de Înviere din această noapte.

DSU a emis un Ghid al Sărbătorilor de Paște prin care le transmite oamenilor ce au voie și ce nu au voie să facă în această noapte și cum pot sărbători Paștele.

Pot participa la slujba de Înviere la biserică? 

Nu. Anul acesta slujbele din Săptămâna Mare (a Sfintelor Pătimiri) și de Sfintele Paşti vor fi săvârșite doar de slujitorii Bisericii, fără participarea credincioșilor, fiind transmise pe canalele TV și pe internet. 

Pot să ascult slujba din stradă sau din mașina proprie în fața bisericii? 

Nu. Ascultarea slujbei nu este motiv justificat pentru deplasarea în afara locuinței pe baza declarației pe propria răspundere, iar adunarea în stradă a mai multor persoane crește riscul infectării și este o încălcare a prevederilor Ordonanțelor Militare numărul 2 și 4. 

Pot merge să iau pâine binecuvântată (Paști) și Sfânta Lumină de la biserică?

Nu. Acestea vor fi distribuite, la solicitare, la domiciliul credincioşilor din toate parohiile de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari.

Pot să îmi vizitez părinții/prietenii și să iau masa cu ei de Paște? 

Nu este permisă deplasarea pentru vizitele făcute fără motive justificate (ex: punctul 2 – asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor sau punctul 4 – motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave). Recomandăm să vă rezumați a le duce produse pentru masa de Paște, în cazul în care nu se pot aproviziona singuri, să evitați contactul direct sau apropiat și să păstrați legătura prin telefon/internet.

Citește mai multe răspunsuri din partea DSU pe Libertatea

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

GALERIE FOTO. Cum arată Bucureștiul în timpul pandemiei de coronavirus

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre situația din România: 

Bilanț în România: 8.418 de cazuri de coronavirus » În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 351 de îmbolnăviri

Credință în vremea pandemiei » Cum întâmpină românii Paștele: imagini surprinse de fotoreporterul GSP

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close