GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  SUPERMARKET

Primul supermarket din România care plafonează prețurile: „Siguranța populației e mai importantă”

Fructe și legume într-un supermaket din Anglia, foto: Guliver/gettyimages +11   FOTO
Fructe și legume într-un supermaket din Anglia, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 martie 2020 13:39

Carrefour România a anunțat plafonarea prețurilor pentru până la 500 de produse esențiale, în perioada 25 martie - 19 aprilie.

Decizia a fost anunțată de Carrefour printr-un comunicat:

„Într-o perioadă de incertitudine și restricții, este nevoie de un mod responsabil de a face cumpărăturile. Dincolo de măsurile de siguranță și igiena pe care le aplică în ultimele săptămâni, grija Carrefour se îndreaptă spre nevoia clienților în ce privește aprovizionarea și planificarea bugetului de cumpărături. Pentru a reduce nivelul de neprevăzut, compania a decis să plafoneze prețul pentru până la 500 de produse esențiale, până de Paște”, se arată în comunicat.

Care sunt produsele vizate

Produsele pentru care s-a luat această măsură fac parte din categorii variate, extrem de solicitate în această perioadă, precum:

  • produse de bază (făină, paste, ulei, zahăr etc)
  • alimente congelate
  • conserve
  • apă și sucuri
  • lactate și brânzeturi
  • mezeluri și specialități
  • cafea și dulciuri
  • îngrijire personală
  • produse pentru bebeluși

Măsura plafonării prețurilor din lista de până la 500 de produse se aplică în perioada 25 martie – 19 aprilie, adaptată la particularitățile fiecărui format de magazin din portofoliul Carrefour – Carrefour Express / Carrefour Supermarket / Carrefour Hypermarket și online pe www.carrefour.ro.

„În vremuri în care siguranța și liniștea populației sunt mai presus de orice, ne dorim, prin acțiuni concrete, să reducem incertitudinile și să ne asigurăm clienții că există stocuri suficiente și că lanțurile de aprovizionare funcționează așa cum trebuie. Îndemnăm la cumpărături în mod responsabil și lucrăm pentru ca românii să își poată planifica organizat deplasările pentru aprovizionare și bugetul, evitând, astfel, ieșirile inutile din locuințe și orele de vârf. Măsura plafonării prețurilor pentru produse esențiale până de Paște este doar unul dintre demersurile în acest sens”. 
Jean Richard De Latour, CEO Carrefour România

GALERIE FOTO. Parcurile din București, închise din cauza COVID-19

+7 FOTO

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește mai multe știri:

Strigătul tulburător al unei bătrânici de 83 de ani din Brașov: „Vă rog, luați-mi o pâine, vă dau banii la pensie”

Un nou studiu despre COVID-19: pacienții pot transmite boala chiar și după ce s-au vindecat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
reteleanu
reteleanu  •  29 Martie 2020, 16:41
Postat de florin.top pe 29 Martie 2020, 15:25

Vrajeala ieftina ,dupa ce deja au scumpit preturile acum zic ca le plafoneaza.De ce nu le au plafonat inainte sa le scumpeasca??Toate hiper si super marketurile din tara au scumpit preturile in ultimile saptamani.Nu va ajung profiturile facute la mega vanzarile facute datorita isteriei generale,acum ati si scumpit preturile. Sa va fie RUSINE PROFITORILOR

cererea va regla piata. oamenii (dupa primul val al isteriei) nu mai cumpara deja cantitati mari. nici nu mai au bani de aruncat aiurea pe hartie si faina si s-au cam si lamurit cum e treaba, cine castiga si cine va pierde. emag-ul, de pilda, isi freca degeaba mainile, vanzarile au scazut si acolo rapid.

florin.top
florin.top  •  29 Martie 2020, 15:25

Vrajeala ieftina ,dupa ce deja au scumpit preturile acum zic ca le plafoneaza.De ce nu le au plafonat inainte sa le scumpeasca??Toate hiper si super marketurile din tara au scumpit preturile in ultimile saptamani.Nu va ajung profiturile facute la mega vanzarile facute datorita isteriei generale,acum ati si scumpit preturile. Sa va fie RUSINE PROFITORILOR

elgabri
elgabri  •  29 Martie 2020, 15:09

Primul supermarket care si face reclama, dar de ce ar mari preturile ?? Deb fapt in zilele noastre sa fii normal e ceva iesit din comun!?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează