GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  ÎNCHISOARE

EXCLUSIV Amintirile lui Victor Becali din închisoare: „Eu n-am probleme, dar Cristi Borcea a rămas marcat”

Cristi Borcea și Victor Becali
Cristi Borcea și Victor Becali

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 13:38 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 15:14

Fostul impresar Victor Becali, 59 de ani, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, în cadrul căreia a rememorat o întâmplare inedită care l-a avut în prim-plan pe Cristi Borcea (51), din perioada petrecută de cei doi în spatele gratiilor.

Condamnat în „Dosarul Transferurilor” și ulterior în dosarul „Mită pentru judecătoare”, Victor Becali a fost coleg de celulă pentru o perioadă cu fratele său, Giovanni, și Cristi Borcea. Ex-impresarul a povestit cum teama de șobolani l-a împins pe Borcea să îi ceară să meargă alături de el la toaletă. Totodată, Victor Becali spune că perioada petrecută în închisoare nu l-a marcat, în timp ce Cristi Borcea încă are coșmaruri.

Victor Becali: „Cristi Borcea zice că are coșmaruri”

„El (n.r. - Cristi Borcea) zice că are coșmaruri. Eu nu am, nu visez nimic. Am văzut foarte mulți care au rămas marcați, dar asta e viața. Erau șobolani, ce, n-a mai văzut șobolani? El a fost afectat, venea să mă trezească: «trezește-te, e în baie». Mă duceam cu el la baie, era tovarășul meu. El are d-astea, și dacă vede gândaci... Mulți foști colegi mă întreabă dacă visez. Nu visez nimic, băi frate”, a declarat Victor Becali.

Erau și șobolani, dar îi găsești oriunde. S-a întâmplat într-o seară când s-a dus Borcea la toaletă. Turcească... A văzut un cap de șobolan într-o seară, s-a speriat și de atunci se ducea la toaletă doar cu Victor. Mulți aruncau mâncarea în WC. Canalizările fiind vechi, șobolanii căutau mâncarea - Giovanni Becali, la „Prietenii lui Ovidiu”

Condamnat în „Dosarul Transferurilor”, Victor Becali a fost eliberat condiționat în ianuarie 2018, după 3 ani și 10 luni de închisoare. Pedeaspa pe care a avut-o de ispășit inițial a fost de 4 ani și 8 luni. 

La scurt timp după a fost încarcerat din nou, în cazul „Mită pentru judecătoare”, după ce a încercat s-o mituiască pe judecătoarea Geanina Terceanu, alături de Giovanni Becali și Cristi Borcea, cel din urmă fiind achitat. Nu a rămas mult timp în spatele gratiilor, fiind eliberat la opt luni distanță.

  • În martie 2014, Giovanni Becali și Cristi Borcea au fost condamnați la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. Giovanni a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii mai 2018, iar Borcea la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • Giovanni Becali fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare, în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. Din pedeapsă i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare.
  • În februarie 2019, Cristi Borcea a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Cristi Borcea: „Dădeam cu bidonul în ușă să fugă șobolanii!”

Cristi Borcea (51 de ani), fost acționar la Dinamo, a făcut aproape 5 ani de închisoare pentru deturnare de fonduri, fals în acte, înșelăciune și prejudicierea statului. El a dezvăluit condițiile pe care le-a avut în pușcărie, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO. 

„Am stat în celulă cu Giovanni și cu Victor. A fost cel mai mare noroc al meu. Am eu adrenalină, dar dacă nu-i aveam pe Giovanni și pe Victor eram terminat. Eu sunt o fire mai sensibilă, iar până mi-am revenit... În schimb, ei erau mai tari decât mine. La început, Giovanni a fost cel care ne îndruma. El era șeful. Bine, pe oriunde a fost el a fost șef! 

Era plin de șobolani. Când mă duceam la baie, îl sculam pe Victor. Erau d-alea turcești... Dădeam cu bidonul în ușă să fugă șobolanii! Când am văzut prima dată, într-o noapte... Atunci l-am sculat pe Victor și apoi nu mă mai duceam singur niciodată”.

Citește mai multe știri din GSP Live:

Victor Becali știe ce stă în spatele comparațiilor Gică Hagi - Mesut Ozil: „Din acest motiv se întâmplă”

Se întorc Nicolae Badea și Cristi Borcea la Dinamo? Victor Becali: „Eu asta știu”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
22robert03
22robert03  •  21 Ianuarie 2021, 13:47

Se dau mari martzafoi acum penalii

141365743797979
Robin Green  •  21 Ianuarie 2021, 00:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

533199587265336
Tosca Gelu  •  20 Ianuarie 2021, 16:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează