GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Radu Banciu, amendat de un polițist: „Așa voia mușchiul lui! Nu cunoștea legea, bă!”

Banciu, amendat cu 2.000 de lei de către poliție // Sursă foto: captură B1TV +30   FOTO
Banciu, amendat cu 2.000 de lei de către poliție // Sursă foto: captură B1TV

Articol de GSP - Publicat luni, 13 aprilie 2020 17:02

Radu Banciu (50 de ani) a afirmat în cadrul unei emisiuni TV că a primit o amendă în valoare de 2.000 de lei, întrucât jurnalistul ar fi încălcat legea care reglementează permisiunile cetățenilor de a ieși din casă în această perioadă.

  • În România, circulația a fost restrânsă pentru a preveni pandemia de coronavirus, iar oamenii pot ieși din casă doar în anumite cazuri. 
  • Atunci când părăsesc domiciliul, românii trebuie aibă în posesia lor o declarația pe propria răspundere sau o adeverință de la angajator.

Banciu critică polițistul care l-a oprit în trafic și susține că „ăla nu cunoștea legea”.

Radu Banciu: „E polițist și va avea dreptate în fața legii”

„M-a prins poliția când mă duceam spre casă și m-a amendat cu 2.000 de lei, deși aveam documentul la mine. Am dat peste un polițist care nu știa legea. E adevărat, venea de la țară, se simțea, cred că avea și certificat de revoluționar de la 1907 la cât de țăran era. 

Eu ce să-i explic? Că aveam declarația pe proprie răspundere? Mă duceam acasă cu mașina inscripționată cu numele postului și cu sigla de presă, iar el îmi dă 2.000 de lei amendă. Așa voia mușchiul lui. E polițist și va avea dreptate în fața legii. 

Probabil că era reprezentantul CNA sau CNCD. L-or fi trimis ăia pe traseu și i-or fi spus: «Mai dă-i ăluia că e stare de urgență și noi nu mai putem să-i dăm, că ne e frică să venim la muncă. Dați-i o amendă să nu scape dracului! Dacă nu mai ieșim din starea asta? Din când în când, să-i dea și cineva prostului o amendă»”, a spus Banciu la B1TV.

Declarația pe propria răspundere

Adeverința de la angajator

„Ăla nu cunoștea legea, bă, cel care trebuia s-o aplice. Această declarație este valabilă, nu-ți trebuie, când te întorci seara de la muncă, declarația aia permanentă. Poți să ai la tine declarația pe proprie răspundere, completată corect. 

Nu știa, bă! Mi-a dat 2.000 de lei amendă, să mă duc să mă căciulesc în fața unui judecător care mă detestă sau care își bagă picioarele în ea de lege”

Radu Banciu

GALERIE FOTO Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+26 FOTO

VIDEO Csaba Asztalos despre Radu Banciu: „Face foarte mult rău României”

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Un nou bilanț în România: 6.633 de cazuri de coronavirus. 914 persoane s-au vindecat

Dezvăluire șocantă » Aleksandr Lukașenko, „ultimul dictator din Europa”, ar ascunde cifrele reale ale pandemiei: „Situația este catastrofală în Belarus”

Playtech: BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta


Comentarii (10)
raducallin
raducallin  •  16 Aprilie 2020, 13:16

Banciu si-a luat carnet , ca parca nu avea ? Sau are sofer ?

raducallin
raducallin  •  16 Aprilie 2020, 12:57

Banciu si-a luat carnet , ca parca nu avea ? Sau are sofer ?

alexbibirica1
alexbibirica1  •  16 Aprilie 2020, 07:02

Radu Banciu un om care trebuie respectat. Stimã, domnule Radu Banciu !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează