GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. Raed Arafat: „Ne vom da seama doar după perioada Paștelui dacă putem relaxa măsurile”

Raed Arafat +30   FOTO
Raed Arafat

Articol de GSP - Publicat marti, 14 aprilie 2020 06:56

COVID-19. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, s-a referit din nou la posibila relaxare a restricțiilor după Paște. 

„Depinde cum evoluăm. Din cauza asta am insistam noi mult la respectarea regulilor. Am început cam cu același număr de cazuri ca al Spaniei și vedeți că România a evoluat mai bine, dar am luat niște măsuri mai rapide de distanțare socială. E normal că sunt neplăcute, dar nu rămân fără impact. 

Dacă mai respectăm măsurile care sunt în vigoare acum, fără să fie înăsprite, dacă trecem prin perioada Paștelui respectând aceste măsuri, e posibil ca după asta, în funcție de cum evoluează lucrurile - pentru că va necesită câteva zile după perioada Paștelui să vedem dacă este vreun impact - și dacă vedem că numărul cazurilor rămâne stabil sau începe să scadă, cu siguranță vor începe să fie luate măsuri treptate de relaxare”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat: „Încă nu știm dacă am atins vârful pandemiei”

„Sper să vedem acest lucru cât mai repede, dar să dau o dată exactă acum este imposibil pentru că încă nu știm dacă într-adevăr am atins vârful pandemiei. Decesele sunt multe, au depășit 300, dar comparativ cu alte țări numărul este încă mic. Depinde de cum vom acționa și cum ne vom comporta în următoarea perioadă” - Raed Arafat

FOTO. Cum arată Bucureștiul în timpul pandemiei:

+45 FOTO

VIDEO. MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre coronavirus:

Mircea Sandu, interviu exploziv de la Nisa, din izolare: „Statul a acceptat să nenorocească judeţe, apoi i-a trimis pe cei din diaspora înapoi” + „Se va termina cu finanțarea locală către fotbal”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close