STIRI EXTRASPORT  ·  COVID-19

COVID-19. Starea de urgență se prelungește. Raed Arafat: „Nu cred că vom ieşi înainte de sfârşitul lunii mai"

Duminica, 05 Aprilie, 10:54

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că este foarte posibil ca starea de urgenţă decretată în contextul pandemiei de COVID-19 să fie prelungită cu încă o lună, decizie care ar putea fi luată în cursul săptămânii viitoare.

„Dacă vorbim de starea de urgenţă, este foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Este posibil acest lucru şi poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgenţă", a afirmat Arafat, citat de Agerpres.

Am putea rămâne în case până în iunie

Starea de urgenţă a fost decretată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, oficialul MAI a fost întrebat cât crede că va mai dura starea critică în România privind epidemia de COVID-19.

"Starea critică, să zicem, depinde pentru că aţi văzut, în unele ţări a urcat şi după aceea a început coborârea foarte rapid. În alte ţări s-a menţinut. Este foarte greu să speculăm acest lucru. Dar nu cred că vom ieşi din starea aceasta de combatere a virusului înainte de sfârşitul lunii mai. Adică dacă chiar începe să scadă, va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut şi să ne relaxăm cu toate măsurile pe care le luăm", a menţionat Raed Arafat la Digi 24.

Anunțul lui Arafat vine să contrazică astfel estimarea optimistă făcută zilele trecute de Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, care spunea că am putea părăsi locuințele în jurul datei de 15 mai - AICI.

Cât respectă România carantina de COVID-19? Google a publicat raportul: unde și cât se mișcă românii

CITEȘTE ȘI:



Clipuri șocante și indecente cu Margherita, făcute publice. Greu de privit pentru un tată. Reacția halucinantă a lui Ioniță din Clejani

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Hamburger

Digi 1
Program TV complet

Liga 1