STIRI EXTRASPORT  ·  COVID-19

CORONAVIRUS // Un cunoscut rapper român sare în ajutorul bătrânilor din București: „Mă ofer voluntar pentru urgențe”

Bătrânilor le e recomandat să stea cât mai mult în case. foto: Guliver/Getty Images
Bătrânilor le e recomandat să stea cât mai mult în case. foto: Guliver/Getty Images

Articol de — Vineri, 27 Martie, 07:49

Dan Popescu, alias Bibanu' mixXL, un cunoscut rapper din România, recurge la un gest admirabil în contextul crizei coronavirus cu care se confruntă și țara noastră. 

Acesta a anunțat pe contul său de Facebook că e dispus să-i sprijine pe bătrânii din București care nu au posibilitatea să meargă la cumpărături.

 „Mă ofer voluntar pentru urgențe în București pentru bătrânii care nu pot ieși din casă sau care au alte probleme grave de sănătate. Am mașină”, a scris acesta pe Facebook. 

Bibanu' mixXL este un artist din zona raggae-rap din România. A debutat în 1998 și a avut colaborări cu alți rapperi români precum Puya, Don Baxter, Vescan, Cabron sau Tudor Sișu.

  • Bibanu' mixXL // Sursă foto: Facebook 

CORONAVIRUS / Bătrânii pot ieși între 11:00 și 13:00

Art. 2. – Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

  • a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
  • b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  • c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
  • d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 3. – Circulația persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

VIDEO // România a depășit pragul de 1.000 de persoane infectate

Citește și alte știri despre coronavirus:Clipuri șocante și indecente cu Margherita, făcute publice. Greu de privit pentru un tată. Reacția halucinantă a lui Ioniță din Clejani

Libertatea

Comentarii (1)

Eduard Antoniu  •  27 Martie 2020, 16:47

Din ce motiv sunt considerati muzicieni rapperii?

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Hamburger

Digi 1
Program TV complet

Liga 1