STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Recomandări șocante în Elveția din cauza pandemiei de coronavirus: „Vă rugăm să vă scrieți testamentele”

231 de persoane au decedat în Elveția din cauza coronavirus // foto: Beijing - Guliver/gettyimages
231 de persoane au decedat în Elveția din cauza coronavirus // foto: Beijing - Guliver/gettyimages

Sambata, 28 Martie, 09:59

Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă a declarat în urmă cu câteva zile că oamenii în vârstă ar trebui să se gândească la a-și scrie testamentele și să discute cu cei apropiați dacă vor să fie conectați la ventilatoare pulmonare, conform BBC.

O treime din elvețieni deja au testamentele scrise, însă și cei care nu au făcut-o până acum sunt îndemnați să aibă acest lucru în vedere. Veștile din Italia, conform cărora oamenii în vârstă mor singuri, sub ventilație, a servit ca un semnal de alarmă în Elveția.

Șanse mici de supraviețuire pentru bătrânii deja bolnavi

Conform Doctorului Roland Kunz, un gerontolog, dacă o persoană în vârstă cu afecțiuni preexistente contractă noul coronavirus și ajunge conectată la ventilația articifială, șansele sale de supraviețuire sunt foarte mici. Acesta consideră că ar fi ideal ca segmentul îmbătrânit al populației să fie tratat de acasă, pe cât posibil.

Însă doctorii insistă că nu este vorba despre eliberarea paturilor de la Terapie Intensivă pentru persoanele mai tinere.

Mulți oameni nu apreciază deloc această dezbatere, considerând că pune presiune suplimentară pe niște oameni în vârstă oricum destul de vulnerabili.

Regulile în Elveția au fost deja schițate: Dacă vor exista mai mulți pacienți decât paturi, doctorii vor decide cine va fi tratat, în funcție de șansele fiecăruia de supraviețuire.

12928 de cazuride COVID-19 s-au înregistrat în Elveția

Dar chiar și așa, cei în vârstă vor avea șansa să aleagă cum vor să fie tratați, în cazul în care vor dori asta.

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (2)

Dumitru Gabriel-Sorin  •  28 Martie 2020, 11:27

Lipsa activității cotidiene v-a întunecat mintea.Ați luat-o razna rău de tot.NUMAI PUBLICAȚI TOATE TÂMPENIILE POSIBILE DOAR PENTRU A BIFA O ACTIVITATE...

grim_reaper_cu_tesla  •  28 Martie 2020, 10:53

Mai terminati bah cu prostiile astea ...vedeti ca de azi ...o sa fiti trasi la raspundere pentru ceea ce scrieti ...este valabil si pentru presa ...creeati panica intre lume ...din cauza voastra se calca lumea pe picioare prin magazine ....bagati spaima in batrani ...mai multi oameni mor de cancer decat de gripa asta ...

Vezi toate comentariile (2 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1