GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  TRAGEDIE

VIDEO + FOTO Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani » Cine îi va urma la tron + Corespondență GSP din Londra

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham.
Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham.

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2022 20:46 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 21:45

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham. Următorul la tron este fiul ei cel mare, Prințul Charles (73 de ani), care va deveni Regele Charles al III-lea.

Elisabeta a II-a, Regina cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii, a murit la vârsta de 96 de ani. Întreaga familie a sosit astăzi la căpătâiul monarhului, la reședința regală de la Balmoral. Urmează o perioadă de 10 zile de doliu național.

Născută pe 21 aprilie 1926, Elisabeta a II-a a devenit succesoare la tron zece ani mai târziu. Pe 11 decembrie 1936, unchiul ei, regele Edward al VIII-lea, a cedat domnia pentru a se căsători și l-a lăsat rege pe fratele lui, George al VI-lea, tatăl Elisabetei.

Regina se afla într-o vizită regală în Kenya în momentul în care a aflat vestea. Se întâmpla pe 6 februarie 1952, ziua morții regelui George al VI-lea. Elisabeta avea 25 de ani în acel moment. Anul acesta a aniversat Jubileul de Platină, 70 de ani de domnie.

Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

Aflat în capitala Regatului, jurnalistul GSP Vlad Nedelea semnala valul de tristețe care a lovit întreaga Londră, într-o intervenție filmată înainte de comunicatul oficial despre decesul Reginei.

„Este îngrijorare la Londra, lucru ușor vizibil pe fețele englezilor, după anunțul că regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală la Balmoral. Medicii săi au devenit extrem de îngrijorați în ultimele ore privind starea sa de sănătate. Faptul că familia se reunește la Balmoral înseamnă că situația este extrem de gravă. 

S-au strâns deja 100-150 de oameni în față la Palatul Buckingham – și continuă să vină -, oamenii sunt extrem de îngrijorați de starea de sănătate a reginei, iar BBC a întrerupt programul obișnuit pentru a difuza numai știri despre starea suveranei. S-a schimbat și dress-code-ul prezentatorilor, care foarte rar îmbracă sacoul de culoare închisă – când moare cineva din Casa Regală, de exemplu”.

Regina Elisabeta a II-a, apropiată de lumea sportului

Elisabeta a II-a nu a fost străină de lumea sportului. Robert Jobson, redactorul uneia dintre cărțile autobiografie ale Majestății Sale, dezvăluia că Regina obișnuia să joace fotbal în vacanțele pe care le petrecea la Norfolk, postul său fiind cel de portar.

Cel mai emoționant moment s-a petrecut în 1966, când i-a înmânat trofeul Cupei Mondiale lui Bobby Moore, căpitanul primei reprezentative a Angliei. Primul trofeu pe care l-a înmânat în timpul domniei a fost Cupa Angliei din 1953,

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani » Cine îi va urma la tron + Corespondență GSP din Londra

Primul trofeu pe care l-a înmânat în timpul domniei a fost Cupa Angliei din 1953,

Regina Elisabeta a mai avut o mare pasiune, cea pentru echitație.

Moment de reculegere înainte de repriza a doua a meciului Zurich - Arsenal

La toate meciurile formațiilor britanice de astăzi, din Europa League și Conference League, se va ține un minut de reculegere, iar fotbaliștii vor purta banderole negre. 

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani » Cine îi va urma la tron + Corespondență GSP din Londra

Arsenal a păstrat un moment de reculegere la începutul celei de-a doua reprize a meciului cu Zurich din Europa League, imediat după vestea morții Reginei Elisabeta a II-a.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  09 Septembrie 2022, 00:08
Postat de xclx. pe 08 Septembrie 2022, 23:57

Astia ca tine nu ar trebui sa fie conectati la internet... visele voastre nu au ce cauta aici...

Eu am adus argumente si fapte reale in discutie, tu doar te faci de ris si demonstrezi ca eu am dreptate *** ce esti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xclx.
xclx.  •  08 Septembrie 2022, 23:57
Postat de anti_fcsb_superliga_psg_bayern pe 08 Septembrie 2022, 22:18

Nu gresesc cu nimic fata de acest subiect, cred ca esti mult prea putin informat. Monarhia britanica nu este cu nimic mai democratica fata de altele, si in cazul acesta ajungi sa conduci o tara doar din simplul motiv ca esti nascut intr-o anumita familie, concept fundamental antidemocratic. Regatul Unit este o tara foarte democratica dar asta nu se datoreaza deloc monarhiei, e chiar invers, poate sa fie chiar mai democratica daca ar renunta la monarhie. Elvetia sau Islanda sint mai democratice decit UK si sint republici. Intr-adevar ca monarhia a initiat democratia in Romania, dar atunci era 1878, acum sintem in 2022. In 1927 premierul Bratianu a vazut probleme de sanatate ale lui Ferdinand si pregatise abolirea monarhiei si i-a propus lui Titulescu sa candideze ca si presedinte dar moartea s-a a ruinat planurile. Vremurile s-au mai schimbat. "Wind of change"

Astia ca tine nu ar trebui sa fie conectati la internet... visele voastre nu au ce cauta aici...

gicab
gicab  •  08 Septembrie 2022, 22:51
Postat de cpt.ahab pe 08 Septembrie 2022, 21:19

Gata. Dispare subiectul Halep-Iuruc( respiră și ei ușurați) apare cel al morții reginei.

Nu cumva sa fie disperați acum ca nu se mai vorbește de ei pe toată planeta chiar

Vezi toate comentariile (12)
Comentează