GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  EVALUARE NAȚIONALĂ 2020

REZULTATE EVALUARE NATIONALA. S-au afișat primele rezultate! Când se depun contestațiile

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 vor fi publicate luni, 22 iunie, la patru zile distanță de la susținerea ultimei probe.
Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 vor fi publicate luni, 22 iunie, la patru zile distanță de la susținerea ultimei probe.

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 iunie 2020 22:09 / Actualizat luni, 22 iunie 2020 13:30

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 au fost  publicate azi, 22 iunie, la patru zile distanță de la susținerea ultimei probe.

Update ora 13:10

S-au publicat primele rezultate Evaluare Nationala 2020. Ele pot fi verificate aici: http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteC.aspx

Update ora 12:40

Rezulatele de la Evaluarea Nationala vor fi afisate in scurt timp pe site-ul http://evaluare.edu.ro/

Update ora 9:00

Azi, spre deosebire de anii precedenți, notele de la evaluarea națională vor fi  anonimizate. Adică nu vor mai apărea explicit numele elevilor. Acestea vor fi înlocuite cu un cod unic pe care elevii l-au primit după examen. Așadar, nu poți afla notele unui elev decât dacă știi codul său unic. 

Peste 170.000 de elevi de clasa a opta au participat la Evaluarea Națională, unde au susținut examenele la Limba și Literatura Română și Matematică. 10.000 de elevi au participat joi și la examenul pentru Limba Maternă. 

Evaluarea Națională: când se afișează rezultatele

Rezultatele vor fi publicate luni, 22 iunie, pe site-ul edu.ro și la fiecare instituție de învățământ în parte. Acestea vor fi afișate până la ora 14:00. În premieră, lucrările au fost corectate prin rotație, în alte județe decât cele de origine. 

Evaluarea Națională: când se depun contestațiile

Elevii care nu vor fi mulțumiți de rezultatele obținute vor putea depune contestații luni, 22 iunie, în intervalul 16:00-19:00, și marți, 23 iunie, în intervalul 8:00, 12:00. Contestațiile se pot depune direct la școală sau online. Părinții trebuie să completeze, să semneze și să trimită pe adresa de mail a instituției o declarație-tip „în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, conform regulamentului de desfășurare a Evaluării Naționale. Rezultatele finale după soluționarea contestațiilor vor fi publicate pe 27 iunie.

Evaluarea Națională: când are loc sesiunea specială

Evaluarea Națională s-a desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. Elevilor li s-a măsurat temperatura la intrarea în școală, iar cei cu o valoare mai mare de 37,3 grade Celsius nu au fost primiți la examen. Purtarea măștilor a fost obligatorie, iar elevii au primit și dezinfectant pentru mâini. Cei care nu au putut intra la examen sau se aflau în izolare din motive medicale vor putea participa la a doua sesiune. Programul complet:

  • 22-26 iunie: înscrierea candidaților;
  • 29 iunie: Limba și Literatura Română;
  • 30 iunie: Matematică;
  • 1 iulie: Limba și Literatura Maternă;
  • 2 iulie: afișarea rezultatelor;
  • 2 iulie: înregistrarea contestațiilor;
  • 4 iulie: afișarea rezultatelor finale.

Admitere Liceu 2020

La fel ca în anii trecuți, elevii vor fi repartizați în licee în funcție de media de admitere (media ponderată între media generală la Evaluarea Națională - 80% - și media generală de absolvire a claselor V-VIII - 20%). În intervalul 2-6 iulie vor fi completate fișele de înscriere cu lista opțiunilor, rezultatele repartizării urmând să fie publicate pe 10 iulie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  21 Iunie 2020, 05:23

Ce ghinion pe Bibirica, pe vremea lui nu era cu cod unic și am putut rade de notele lui la Bac :-)))) Acum mulți fcsbisti au scăpat de rusine ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează