GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

România intră în scenariul 4. Alexandru Rafila: „Cel mai probabil luni vom depăși 2.000 de cazuri de infectare cu COVID-19"

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 martie 2020 17:00

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie, a declarat că este posibil ca luni să se depăşească 2.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, context în care se va trece la nivelul patru de alertă în România.

Rafila a mai spus că 80% dintre cei diagnosticaţi au forme uşoare sau medii şi 20% - forme mai grave sau critice. Și a subliniat că urgenţa este organizarea tratării pacienţilor în afara spitalelor pentru ca acestea să nu fie suprasolicitate.

"Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în aşa fel încât sa limităm transmiterea acestei boli. Pe de altă parte, cazurile noi care apar sunt într-un trend aşteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depăşirea acelei cifre de circa 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă", a declarat Rafila la Digi 24.

132.641 de persoanesunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală

Preşedintele Societăţii de Microbiologie a mai declarat: "E un lucru pe care trebuie să-l luam ca atare şi să ne pregătim cu spitalele ca să putem să preluăm pacienţii în stare mai gravă şi să ne gândim la o soluţie pentru cei care au forme uşoare sau sunt asimptomatici să fie trataţi fie la domiciliu, fie în spaţii dedicate".

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj).

21.460 de testeau fost prelucrate până astăzi la nivel național, din care 1.400 în unități medicale private

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

VEZI ȘI:

Tragedie în lumea fotbalului: a murit primul fost fotbalist din România din cauza COVID-19

CORONAVIRUS / Traian Băsescu, verdict sumbru: „S-a pierdut bătălia, să ne pregătim pentru ce e mai rău. Noi voiam alegeri anticipate...”

Strigătul tulburător al unei bătrânici de 83 de ani din Brașov: „Vă rog, luați-mi o pâine, vă dau banii la pensie”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează