GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Scăpăm de coronavirus la vară? Francezii au descoperit la ce temperatură moare COVID-19

Peste 2,1 milioane de infectați au fost confirmați până acum în întreaga lume cu COVID-19 +30   FOTO
Peste 2,1 milioane de infectați au fost confirmați până acum în întreaga lume cu COVID-19

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 17:38

Cercetătorii de la Universita Aix-Marseille au contrazis părerile că o dată cu venirea verii vom scăpa de pandemia de coronavirus.

Creștere abruptă de cazuri în România: 7.707 în total, 491 de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore

Creșterea temperaturilor atmosferice, odată cu apropiere de sezonul estival, nu vor fi un aliat în lupta contra COVID-19. Capacitatea noului coronavirus de a se adapta circumstanțelor diferite și complicate este una din explicațiile propagării sale rapide și a riscului foarte mare de contagiere pentru om. 

Cercetătorii Universității „Aix-Marseille" au efectuat teste în încercarea de a înțelege cum poate rezista și reproduce chiar și la o îndelungată expunere la temperaturi ridicate și, din păcate, au descoperit că nici la 60 de grade Celsius timp de 60 de minute nu dispare orice urmă.

La 92 de grade a murit COVID-19

Corriere dello Sport a dezvăluit că echipa profesorului Remi Charrel a creat două culturi de celule renale de la un cercopitec verde (o specie de maimuță din Africa), una cu proteine animale, deci contaminată, și alta fără nici un fel de modificare, pe care le-au supus timp de un ceas la 60 de grade. 

Cea infectată nu doar că a prezentat tulpini care au supraviețuit, dar s-au și reprodus, în vreme ce cealaltă nu a mai avut nici urmă de virus. A trebuit să se ajungă cu testarea până la 92 de grade C într-un interval de un sfert de oră ca eficiența distrugerii să se dovedească totală.

FOTO Cele mai interesante imagini din lume în plină pandemie de coronavirus

+26 FOTO

VIDEO Klaus Iohannis: „Stați acasă. Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Șeful Institutului de medicină criminalistică din Hamburg: „Victimele de coronavirus ar fi murit oricum în cursul anului, chiar dacă sună crud”

E vânătoare de amenzi? Ludovic Orban l-a sunat personal pe agentul care a făcut dezvăluirile din secție: „Așa vă pune, mă băieți?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
standart
standart  •  16 Aprilie 2020, 19:56

Cine-s astia: universitatea aix din marsilia"? Sau savantii britanici sau oamenii de stiinta americani. Astia conteaza, nu rasii aia.

alegsandru
alegsandru  •  16 Aprilie 2020, 19:15

Eu cred ca poate suprevietui si in lava si in spatiul cosmic.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close