GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Se prelungește starea de alertă în România? Graficul îngrijorător publicat de Grupul de Comunicare Strategică

Muncitori români pleacă la muncă în străinătate, în timpul pandmeiei de coronavirus
Muncitori români pleacă la muncă în străinătate, în timpul pandmeiei de coronavirus

Articol de GSP - Publicat luni, 15 iunie 2020 19:47 / Actualizat luni, 15 iunie 2020 20:23

Prelungirea stării de alertă pe teritoriul României va fi discutată marți, într-o ședință de Guvern. 

Grupul de Comunicare Strategică a emis astăzi un comunicat de presă prin care susține prelungirea stării de alertă. În mesaj, prin intermediul unui grafic, se precizează că raportul între numărul de noi cazuri și cel al persoanelor vindecate s-a inversat în ultimele zile, lucru care necesită o mai mare responsabilitate din parte cetățenilor. 

Se prelungește starea de alertă în România? Graficul îngrijorător publicat de Grupul de Comunicare Strategică
Numărul de cazuri noi a depășit numărul de persoane vindecate FOTO: Grupul de comunicare strategică

Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică

„Adoptarea stării de alertă începând cu 15 mai a.c. a survenit pe fondul unei evoluții reduse a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, raportat la numărul persoanelor vindecate. În acest context, autoritățile au adoptat o serie de măsuri de relaxare pentru reluarea unor activități sociale și economice.

De asemenea, în intervalul de până la 1 iunie a putut fi constatată o rată semnificativ mai mare a persoanelor vindecate în comparație cu cea a persoanelor infectate, fapt care a permis continuarea și extinderea graduală a măsurilor de relaxare. În următoarea săptămână, moment în care a fost analizată intrarea într-o nouă etapă care să permită reluarea unor noi activități sociale și economice, s-a menținut o rată superioară a numărului persoanelor vindecate în raport cu cele infectate”, arată un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

„Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetățeni este singura garanție că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menținute și că se poate continua în siguranță cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privința activităților sociale și economice”
- Grupul de Comunicare Strategică

VIDEO / Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri despre coronavirus: 

Dumitru Dragomir, acuzații neverosimile despre cazurile de coronavirus din Liga 1: „S-ar putea să fie strategie! Să dea și FCSB un caz”

Cele 12 țări care nu au raportat niciun caz de coronavirus până în acest moment

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
kluing2001
kluing2001  •  16 Iunie 2020, 09:41

si mai vine si nea Rafila sa ne spuna ca datele sunt imposibil de trucat...pai coane se fura (pardon se acuza de furt) la municipale, la parlamentare si la prezidentiale...de ce dracu ar fi asa fara suspiciune mizeria de statistica facuta in legatura cu Covid....ar fi chiar asa de greu sa scrii ce scriu astia prin mediile de informare... ma indoiesc.

scorpions721
scorpions721  •  16 Iunie 2020, 00:50

Parca suntem in filmele cu prosti. Dupa ce iese iohanis cu discursul lui apocaliptic, cresc si numarul de cazuri de imbolnaviri, sa justifice enormitatile presedintelui. Suntem cea mai penibila tara de pe fata Pamantului.

kluing2001
kluing2001  •  15 Iunie 2020, 23:38

e groasa rau daca in weekend cand pana acum erau putine "cazuri" din cauza de numar de "teste" prelucrate s-a stabilit record...serios? bineinteles fara legatura cu intentiile opozitiei...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează