GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COLECTIV

BREAKING NEWS Sentințele definitive în Dosarul Colectiv: Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Pe fond, Tribunalul București l-a condamnat pe Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4 și actualul primar al sectorului 5, la 8 ani şi 6 luni de închisoare // FOTO: Inquam Photos @ George Călin
Pe fond, Tribunalul București l-a condamnat pe Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4 și actualul primar al sectorului 5, la 8 ani şi 6 luni de închisoare // FOTO: Inquam Photos @ George Călin

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2022 15:18 / Actualizat joi, 12 mai 2022 15:32

Judecătorii Curții de Apel București au pronunțat astăzi sentințele definitive în Dosarul Colectiv.

  • 65 de oameni au murit în incendiul de la clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, alte 146 de persoane fiind mutilate pe viață.

Investigațiile Colectiv din Gazeta Sporturilor - AICI!

UPDATE, ora 14:35. Condamnări definitive în Dosarul Colectiv dictate azi de Curtea de Apel București:

  • Cristian Popescu-Piedone, fost primar al sectorului 4 şi actual primar al sectorului 5, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, notează Libertatea. În prima instanță, el a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare.
  • Alin George Anastasescu, patron Colectiv, a fost condamnat la 11 ani si 8 luni - pedeapsă menținută.
  • Costin Mincu, patron Colectiv - 8 ani de închisoare cu executare, pedeapsă redusă de la 11 ani și 8 luni.
  • Cătălin Paul Gancea, patron Colectiv - 6 ani si 4 luni de închisoare, pedeapsă redusă de la 11 ani și 8 luni.
  • Marian Moise, pirotehnist - 6 ani si 10 luni de închisoare, pedeapsă redusă de la 10 ani.
  • Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, a fost ACHITATĂ. În primă instanță, a fost condamnată la 8 ani de închisoare.
  • Luminiţa Larisa Ganea, consilier superior la Primăria Sector 4, a fost ACHITATĂ. În primă instanță, a fost condamnată la 7 ani de închisoare.
  • Sandra Ramona Moţoc, referent superior la Primăria Sector 4, a fost ACHITATĂ. În primă instanță, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.
  • Viorel Zaharia, pirotehnist - 6 ani și 10 luni de închisoare, pedeapsă redusă de la 9 ani și 8 luni.
  • Antonina Radu, pompier ISUBIF - 8 ani și 8 luni de închisoare, pedeapsă redusă de la 9 ani și două luni.
  • George-Petrică Matei, pompier ISUBIF - 8 ani și 8 luni de închisoare, pedeapsă redusă de la 9 ani și două luni.
  • Daniela Niță - decedată - (patron al firmei de artificii) - încetează procesul penal.

Reacția lui Cristian Popescu-Piedone după condamnare: „Țin și mai sus capul”

Înainte să se predea, Cristian Popescu-Piedone, 59 de ani, a oferit declarații: „Mă duc la închisoare cu demnitate, cu onoare și respect. Dacă justiția a considerat așa, asta e, trăim pe pământ, nu în ceruri. Închisoarea e pentru oameni. Mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Cristian Popescu Piedone vă spune azi că ține și mai sus capul. 

Cum am spus mai devreme, și dacă aveam copiii acolo, în Colectiv, tot nevinovat aș fi spus că sunt. Dacă părinții care și-au pierdut copiii cred că eu sunt vinovat, așa să-i ajute Dumnezeu! Eu mă voi întoarce! Avocatul va veni la mine și va transmite gândurile mele, contul meu de Facebook va rămâne activ. Sau pot să transmit telepatic, am această putere. Mă duc și mă predau. Nu am fugit din țară, cum s-a spus. Domnilor, mai bine slugă în altă țară decât în genunchi în România”.

Ultima postare făcută de Piedone pe Facebook înainte de a se preda:

M-au luat... NEVINOVAT 

Ca pe un câine m-au chinuit și m-au tăvălit șase ani și jumătate! Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup și în familie! M-au vânat pe unde m-au prins. Că i-am deranjat, că le-am stricat pușculițele... Rămâneți cu bine, oameni buni! Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați rămas alături în toți anii aceștia grei! 

Eu merg acum unde mă azvârle statul meu cel românesc! Dumneavoastră, cetățenilor din Sectorul 5, vă doresc sănătate și fericire! Povestea noastră se oprește aici, din păcate. A fost frumos, atât cât ne-au permis, atât cât ne-au lăsat... ! 

Am dovedit, împreună, că prin muncă se pot face lucruri bune pentru comunitate! Am crezut în visuri, am împlinit visuri! Am dovedit că putem face imposibilul... posibil! Va iubesc! 

 Să ieșiți la vot când vor fi alegeri! Să vă alegeți un primar drept, care să vă respecte! Un primar demn și muncitor, care să vă merite! Cu multă dragoste, Piedone❤️ ... 

Am un mesaj pentru familiile tinerilor decedați în clubul Colectiv și pentru cei răniți în acea fatidică noapte: Piedone merge la pușcărie NEVINOVAT! Adevărații vinovați pentru tragedia Colectiv sunt liberi!!! Vă veți convinge!

- Cristian Popescu-Piedone

Procesul s-a terminat pe 21 decembrie 2021. Judecătorii Adina Pretoria Dumitrache și Andrei Iugan au rămas de-atunci în pronunțare, amânând de nu mai puțin de 4 ori sentința definitivă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (57)
137729076992236
Conache Pavel  •  13 Mai 2022, 06:19

De ce nu a fost inculpat/condamnat si banicioiu fost ministru al sanatatii, cat despre piedone cum sa declare asa ceva, cum sa sustii un astfel de individ lipsit de moralitate si nu numai ?

tictictic
tictictic  •  12 Mai 2022, 22:50

Pe bune? Scuza-ma, dar este aceeasi justitie care i-a bagat la puscarie pe Elena Udrea, Borcea, Gigi Becali, fratii Becali, Gica Popescu, Vanghele, Oprescu, Dragnea, Nastase, etc. Dupa mintea ta, ai impresia ca Gigi Becali merita sa faca puscarie si primarul "Piedone" nu??? Hai, uimeste-ma...:)))

elgabri
elgabri  •  12 Mai 2022, 19:40

Daca mai faceau un apel se mai injumatateau pedepsele !!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează