GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  MISIUNE

SpaceX ajunge azi pe Stația Spațială Internațională » Ce spunea Elon Musk în 2004: „NASA nu poate progresa fără ajutorul nostru”

Capsula Crew Dragon, în care se află cunoscuții astronauți Doug Hurley și Bob Behnken, va ajunge azi pe Stația Spațială Internațională. Sursă foto: Twitter Space X
Capsula Crew Dragon, în care se află cunoscuții astronauți Doug Hurley și Bob Behnken, va ajunge azi pe Stația Spațială Internațională. Sursă foto: Twitter Space X

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 mai 2020 13:46

SpaceX, compania lui Elon Musk, în parteneriat cu NASA, au lansat cu brio sâmbătă seara, la cea de-a doua încercare, capsula Crew Dragon către Stația Spațială Internațională.

Misiunea istorică realizată de SpaceX și NASA e un moment de cotitură în Satele Unite, fiind primul zbor spațial realizat de pe teritoriul SUA în ultimii ani. Potrivit Libertatea, capsula Crew Dragon, în care se află cunoscuții astronauți Doug Hurley și Bob Behnken, va ajunge pe Stația Spațială Internațională în cursul zilei de azi, după o călătorie de circa 19 ore.

Intitulată „Demo-2”, misiunea va dura între una și patru luni și ar urma să stabilească cât de sigură este o călătorie cu SpaceX către Stația Spațială Internațională. 

„Nu poți fi numărul unu în lume și să fii numărul doi în spațiu” - Donald Trump, președintele SUA

Visul lui Elon Musk devine realitate

Astfel, planurile ambițiosului Elon Musk, care e și CEO-ul companiei Tesla, își găsesc, în sfârșit, o finalitate dorită. Încă din 2004, acesta vorbea despre posibilitatea de a colabora cu NASA în încercarea de a trimite oameni în spațiu.

SpaceX ajunge azi pe Stația Spațială Internațională » Ce spunea Elon Musk în 2004: „NASA nu poate progresa fără ajutorul nostru”
  • Elon Musk în 2004 / Sursă foto: Mirror

„Cred că modul în care noi ajutăm NASA este prin reducerea costurilor. Dacă e să mergem pe Lună, dacă e să mergem pe Marte, care sunt obiective declarate, în niciun caz nu putem ajunge acolo cu actualul buget al NASA. 

Așa că o companie precum Space X este într-adevăr vitală pentru ca NASA să-și poată atinge misiunile”, spunea Musk în 2004, conform CNN.

Citește și alte știri despre Elon Musk: 

Elon Musk, decizie controversată în SUA: „Dacă cineva va fi arestat, eu voi fi acela”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
patratel79
patratel79  •  31 Mai 2020, 15:24

Ce mișto sunt prezentați americanii de succes. :)) Nu mai au nevoie de ruși, au decolat la a doua încercare. :))

erteb65ryrtyhnru6
erteb65ryrtyhnru6  •  31 Mai 2020, 14:57

*** do Romania nu intereseaza chestiile astea, pe ei ii intereseaza 24 din 24h daca FCSB e Steaua sau nu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează