GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Țara care ar putea fi lovită de un „tsunami de coronavirus” » Fără apă, spitale și medicamente: doar 100 de teste pe zi și acuze de mușamalizare

FOTO: aljazeera +30   FOTO
FOTO: aljazeera

Articol de GSP - Publicat luni, 13 aprilie 2020 20:42

De teama coronavirusului, guvernul din Siria a decis închiderea frontierelor, interzicerea mișcării între regiunile țării, închiderea școlilor și a restaurantelor. 

Mai mulți medici și experți în sănătate avertizau în urmă cu aproape o lună că Siria ar putea fi lovită de un „tsunami al coronavirusului” și că țara condusă de Bashar al-Assad ar putea fi cea mai afectată regiune a planetei. Într-un război continuu, cu multe regiuni fără apă, fără spitale, cu oameni înfometați și lipsiți de materiale de protecție, Siria a început și lupta cu COVID-19. 

Acuzații de mușamalizare a numărului de cazuri de COVID-19

25 de cazuri de coronavirus au fost confirmate până în acest moment și două persoane au murit din acest motiv. Situația este însă una de fațadă, după cum informează televiziunea Al Jazeera. Capacitatea de testare a țării este de doar 100 de pacienți pe zi, jumătate dintre teste fiind procesate în capitala Damasc.

17.408.427 de locuitorieste populația Siriei conform Worldometers

Zaki Mehchy, consultant la Chatham House din Londra, susține că primește mesaje îngrijorătoare: „Medicii din țară susțin că sunt mult mai mulți oameni care mor în Siria cu simptome de coronavirus. Agenții de securitate le cer sau le ordonă să nu menționeze asta, cu atât mai puțin spre media”.

FOTO / Lumea, schimbată radical de coronavirus

+26 FOTO

Distanțarea socială e imposibilă

Cei nouă ani de război fără oprire din Siria au pus la pământ și spitalele. Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, doar două treimi din instituțiile medicale ale țării mai erau funcționale în 2019, iar 70% dintre medici au plecat din țară de la startul războiului. 

Crucea Roșie avertizează că distanțarea socială este imposibilă în multe regiuni ale țării, cum ar fi taberele de refugiați: „Lipsa de alimente, de apă curată, expunerea la temperaturi scăzute transformă sute de mii de oameni deja bolnavi în ținte vulnerabile”.

VIDEO / Videoclip MAI pe piesa lui Smiley, cu Simona Halep, Nadia Comăneci sau Ianis Hagi

Vezi și alte informații despre coronavirus:

COVID-19. Italia a trecut de 20.000 de morți, dar cel mai mare focar din Europa s-a mutat în Marea Britanie

COVID-19. Americanii au analizat ce urmează pentru România » Când ar fi vârful pandemiei și când s-ar înregistra ultimul deces

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează